Δημοσίευση 4ης Αναθεώρησης του Προγράμματος Συντήρησης Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου Έτους 2020

Δημοσίευση 4ης Αναθεώρησης του Προγράμματος Συντήρησης Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου Έτους 2020
Τρίτη, 25/08/2020 - 18:08

O Διαχειριστής, βάσει των προβλέψεων της παρ.1 του άρθρου 98 του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ, ανακοινώνει την 4η Αναθεώρηση του «Προγράμματος Συντήρησης Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου Έτους 2020», λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

Α] Την αναγκαιότητα πραγματοποίησης των εργασιών διασύνδεσης των Δικτύων Μεταφοράς ΕΣΜΦΑ και Trans Adriatic Pipeline (TAP) στην Νέα Μεσημβρία για την δημιουργία του σχετικού Σημείου Εισόδου. Το χρονικό παράθυρο εκτέλεσης των εν λόγω εργασιών επιβεβαιώθηκε πρόσφατα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργήσει τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του Κοροναϊού (Covid-19).

B] Το αναθεωρημένο πρόγραμμα εργασιών συντήρησης στο ανάντη Βουλγαρικό Συνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς, που οριστικοποιήθηκε μετά από συνεργασία των δύο Διαχειριστών. Στόχος των αλλαγών που έγιναν είναι ο συντονισμός των εργασιών συντήρησης και στα δύο δίκτυα μεταφοράς, προκαλώντας την ελάχιστη όχληση στους Χρήστες Μεταφοράς των δύο συστημάτων.Πρόγραμμα Συντήρησης ΕΣΜΦΑ 2020 – Αναθεώρηση 4η