Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΑΕΥ επί της Πρότυπης Σύμβασης Χρήσης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου της εταιρείας ΔΕΔΑ Α.Ε.

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΑΕΥ επί της Πρότυπης Σύμβασης Χρήσης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου της εταιρείας ΔΕΔΑ Α.Ε.
Παρασκευή, 09/02/2024 - 10:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΑΕΥ, με ηλεκτρονική επιστολ ή εγγράφως, μέχρι και την 16η Φεβρουαρίου 2024.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 37 του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής (ΦΕΚ Β’ 487/20.02.2017) όπως ισχύει: «1. Με τη Σύμβαση Χρήσης, ο Διαχειριστής παρέχει στο Χρήστη Διανομής τις υπηρεσίες που περιγράφονται στην παρ. 1 του Άρθρου 12 του παρόντος. 2. Για την παροχή των υπηρεσιών της παραγράφου 1 ανωτέρω, καταρτίζεται έγγραφη Σύμβαση Χρήσης σύμφωνα με την Πρότυπη Σύμβαση Χρήσης κατά τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο. 3. Η Σύμβαση Χρήσης υπογράφεται μεταξύ του Διαχειριστή και προσώπων εγγεγραμμένων στο Μητρώο Χρηστών ΕΣΦΑ, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 72 του Νόμου. 4. Μόνο μία Σύμβαση Χρήσης είναι δυνατόν να είναι σε ισχύ μεταξύ των ίδιων αντισυμβαλλόμενων. 5. Ο Διαχειριστής δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του κείμενο Πρότυπης Σύμβασης συμπεριλαμβανομένων των Παρατημάτων αυτής σε επεξεργάσιμη μορφή. […]

12. Πρότυπη Σύμβαση Χρήσης εγκρίνεται από τη ΡΑΕ, κατόπιν εισήγησης του Διαχειριστή, η οποία υποβάλλεται εντός τριών (3) μηνών από τη θέση σε ισχύ του Κώδικα. Εντός δύο (2) μηνών από την έγκριση της Πρότυπης Σύμβασης Χρήσης, τα συμβαλλόμενα μέρη σε ισχύουσες Συμβάσεις Χρήσης οφείλουν να προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου οι ισχύουσες μεταξύ τους συμβάσεις να προσαρμοστούν με τη νέα πρότυπη εγκεκριμένη σύμβαση. Κατά τη διαδικασία αυτή, οι Χρήστες Διανομής μπορεί να μεταβάλουν τη Μέγιστη Δυναμικότητα που έχουν δεσμεύσει στα σχετικά Σημεία Εισόδου και Σημεία Παράδοσης με τις ισχύουσες συμβάσεις.».

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 29 του ν.4001/2011, θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την Πρότυπη Σύμβαση Χρήσης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου, όπως υποβλήθηκε από την εταιρεία ΔΕΔΑ Α.Ε.

Η ΡΑΑΕΥ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις και απόψεις τους επί της συνημμένης Πρότυπης Σύμβασης Χρήσης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΑΕΥ, με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εγγράφως, μέχρι και την 16η Φεβρουαρίου 2024.

Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45) και λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς της διαφάνειας και της πλήρους ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, που εξ ορισμού επιδιώκονται και επιτυγχάνονται μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΑΕΥ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, επικαλούμενος και τεκμηριώνοντας σχετικά ειδικό λόγο, που άπτεται εμπορικού – επιχειρηματικού απορρήτου.

Συνημμένα αρχεία:

1. Πρότυπη Σύμβαση Χρήσης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου