ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Η εμμονή στην βίαιη απολιγνιτοποίηση μας φέρνει στην ώρα μηδέν

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Η εμμονή στην βίαιη απολιγνιτοποίηση μας φέρνει στην ώρα μηδέν
Τρίτη, 14/11/2023 - 14:03

To λουκέτο που μπαίνει στις τέσσερις λιγνιτικές μονάδεςτου Αγίου Δημητρίου έως τα τέλη της χρονιάς και η εγκατάλειψη ενός σχεδίου που μιλούσε για διπλασιασμό της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής, είναι βασικά σημεία του αναθεωρημένου ΕΣΕΚ, που έχει σταλεί προς έγκριση στην Κομισιόν.

Πρόκειται για σημεία τα οποία αποδεικνύουν τη μεγάλη ταχύτητα που έχει αναπτυχθεί, ώστε ναφθάσει η κυβέρνηση τον στόχο της απανθρακοποίησης, πριν την ώρα της.

Κι αν πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε για«βίαιη»απολιγνιτοποίηση, σήμερα θα πρέπει να μιλάμε για μια κατάσταση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ η λειτουργία των εν λόγω τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίουέχει εξασφαλιστείμέχρι τα τέλη 2025(με Υπουργικές Αποφάσεις του 2021 και 2022), η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένηούτε καντα προσχήματα να κρατήσει.

Η περιοχή μας:

  • Που βιώνει καθημερινά τις αρνητικές επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης
  • Που αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα ανεργίας
  • Που γεράζει, καθώς χάνει τους νέους της ανθρώπους (οι οποίοι φεύγουν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη)
  • Που βιώνει την υπογεννητικότητα και την έλλειψη κινήτρων για την ανάπτυξη και την πρόοδο,

δικαιούται και αξίζει πολλά περισσότερα.

Το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά ενός σχεδίου που επιδιώκεινα δώσει τη χαριστική βολή και να αφανίσει την περιοχή.Αν αυτό είναι που θέλουνε, τότε το σχέδιό τους θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

Την ώρα που ενώ άπαντες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης εξαρτάται από τις μονάδες που κλείνουν, υπάρχειμια εμμονή και επιμονή στο ζήτημα αυτό, παρόλο που το τίμημα θα είναι πολύ σκληρό για το λαό της περιοχής.

ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ:Θεσμοί (Δήμοι και Περιφέρεια) φορείς, σύλλογοι, και τοπική κοινωνίαΤΩΡΑ να πάρουμε θέση μάχης.

Είναι η μόνη λύση καιο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την ταφόπλακα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/11/2023 - 14:11