Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Χαμηλότερη σήμερα η τιμή της αμόλυβδης

Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Χαμηλότερη σήμερα η τιμή της αμόλυβδης
Τρίτη, 10/10/2023 - 13:00

Πετρέλαιο θέρμανσης από την Παρασκευή

Σήμερα παρέλαβα αμόλυβδη βενζίνη. Είχε νέα πτώση της τιμής, από το 1,88 ευρώ το λίτρο πήγε στο 1,85 ευρώ το λίτρο, είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος τωνΒενζινοπωλών ΑττικήςΜαρία Ζάγκα.

Από την προηγούμενη βδομάδα είναι το τέταρτο τιμολόγιο που παίρνω με πτωτική τιμή στη βενζίνη, ενώ έχει αρχίσει και πέφτει σιγά σιγά και το πετρέλαιο κίνησης, είπε.

Αυτό είναι πολύ καλό γιατί την Παρασκευή ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και ενώ είχαμε τον φόβο μέχρι αυτή τη στιγμή ότι θα ξεκινήσει από 1,60 και μετά 1,50 ευρώ το λίτρο, με τα νέα δεδομένα αυτής της στιγμής κατεβαίνουμε κάτω από το 1,50.

Αν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινούσε από το 1,40 ευρώ το λίτρο, είπε.

Εμείς οι βενζινοπώλες διαμορφώνουμε τις τιμές βάσει τιμολογίων, έχουμε το πλαφόν, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το κλειδωμένο ποσοστό κέρδους, έχουμε το πλαφόν, το οποίο θα είναι μέχρι τέλος του έτους.

Για την αύξηση των τιμών τόνισα και την ευθύνη των διυλιστηρίων, τα όποια διυλιστήρια πιστεύω τα παρακολουθεί η κυβέρνηση. Γίνονται έλεγχοι. Δεν μπορεί κανένας από εμάς να ξεφύγει από το ποσοστό κέρδους.

Όσο για τις παραγγελίες πετρελαίου είπε ότι δεν χτυπάει κανένα τηλέφωνο σε κανένα μαγαζί. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το πετρέλαιο θέρμανσης. Πρώτον γιατί έχει ακόμη πολύ καλό καιρό.

Δεύτερον, ο κάθε ένας περιμένει να κερδίσει χρόνο, να έχει χρήματα να δει πώς θα το διαχειριστεί το θέμα.