Χάλκη & Μελισσοχώρι του Δήμου Κιλελέρ, εντάσσονται στο Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου

Χάλκη & Μελισσοχώρι του Δήμου Κιλελέρ, εντάσσονται στο Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου
Τετάρτη, 22/02/2023 - 13:17

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20.02.2023 στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μεταξύ τουΔημάρχου Κιλελέρ κ Νασιακόπουλου Θ. και στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, της Δ/ντριας Στρατηγικής & Ανάπτυξης Αγοράς κας Καλογήρου Ε.και τουΔιευθυντή Κατασκευών κ. Πώποτα Δ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνέχεια της συνεργασίας ανάμεσα στηνΕΔΑ ΘΕΣΣ και στο Δήμο Κιλελέρ.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Καλογήρου Ε. ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή ότι ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής στην περιοχή τηςΧάλκηςενώ στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα και στην περιοχή τουΜελισσοχωρίουτου Δήμου Κιλελέρ επιβεβαιώνοντας έτσι τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο ακόμα περισσοτέρων κατοίκων σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας.

Ειδικότερα όπως ανέφερε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έτους 2023 προβλέπεται η σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου των περιοχών της Χάλκης και του Μελισσοχωρίου, του Δήμου Κιλελέρ,με την κατασκευή δικτύου αγωγών χαμηλής πίεσης 4bar συνολικού μήκους ~7,5 km και μέσης πίεσης 19bar μήκους ~1,6kmώστε να επωφεληθούν από την χρήση του οι οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί καταναλωτές και τα Δημόσια - Δημοτικά κτίρια των περιοχών.

Με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επέκταση του Δικτύου, η κα Καλογήρου τόνισε συγκεκριμένα οτιόχημα εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα βρίσκεται στις κοινότητες Χάλκηςκαι Μελισσοχωρίου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις διαδικασίες αίτησης, σύνδεσης και ασφαλούς χρήσης του φυσικού αερίου. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν18:00-21:00 στην πλατεία της Χάλκης την Πέμπτη 02.03.2023, καιστην πλατεία Μελισσοχωρίου την Τρίτη 07.03.2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Τοπικές Κοινότητες που απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου ανήκουν ήδηοι κάτοικοι της Νίκαιας και του Ομορφοχωρίου,ενώ στοΠρόγραμμα Ανάπτυξης του 2023- 2027περιλαμβάνονται και οι περιοχέςΠλατυκάμπου και Γαλήνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλοςτόνισε την ικανοποίηση του για τηνάριστη συνεργασίαμε τηνΕΔΑ ΘΕΣΣκαι την εξέλιξη των ενεργειών για την τροφοδότηση των περιοχών της Χάλκης και του Μελισσοχωρίου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. «ΗΕΔΑ ΘΕΣΣσε συνεργασία με την Δημοτική Αρχήεπεκτείνει το δίκτυο φυσικού αερίου και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα, επικυρώνεται το πάγιο αίτημα των πολιτών για την επέκταση του Δικτύου Διανομής του Φυσικού Αερίου στη Χάλκη και το Μελισσοχώρι. Είναι προφανές ότι θα συνεχιστούνοι ενέργειες αμφοτέρων έτσι ώστε να ενταχθούν στο Δίκτυο περισσότερες κοινότητες του Δήμουοι κάτοικοι των οποίων θα ωφεληθούν από τη χρήση του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης του Δικτύου τηςΕΔΑ ΘΕΣΣστην περιοχής της Θεσσαλίας κ Σινάνης Ε, καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Τρ. Τσινούλης και Κ. Φιλιππούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Χατζηκωνσταντίνου και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δ. Μπετχαβές.