Το ΙΕΝΕ Συμμετέχει στο 22nd World LNG Summit & Awards που Διεξάγεται στην Αθήνα

Το ΙΕΝΕ Συμμετέχει στο 22nd World LNG Summit & Awards που Διεξάγεται στην Αθήνα
Πέμπτη, 01/12/2022 - 12:46

Το ΙΕΝΕ συμμετέχει ως Supporting Association στο 22nd World LNG Summit & Awards, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

Το κορυφαίο συνεδριακό γεγονός παγκοσμίως στον χώρο του υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης στηρίζει τη συνεδριακή διοργάνωση αναφοράς για την παγκόσμια αγορά LNG που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2022, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με οικοδεσπότη τον ΔΕΣΦΑ.

Το 22nd World LNG Summit & Awards αποτελεί σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης για τους leaders του χώρου LNG διεθνώς, σε όλη την αλυσίδα αξίας της αγοράς, με στόχο να προσδιορίσουν τον κρίσιμο ρόλο του LNG στο σημερινό περιβάλλον, που καθορίζεται από τις αναγκαιότητες τόσο της ενεργειακής ασφάλειας όσο και της εξελισσόμενης τάσης προς την απανθρακοποίηση. Η ατζέντα της εκδήλωσης καλύπτει ολόκληρη τη θεματική που αφορά το LNG και τη δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης διεθνώς, τον αντίκτυπο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στον τομέα του LNG και του φυσικού αερίου, τις νέες τεχνολογικές πρωτοβουλίες στον κλάδο καθώς και τις λύσεις που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών, αλλά και τον «αγώνα δρόμου» που βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως για την κατασκευή υποδομών εισαγωγής του καυσίμου, όπως επίσης τις τάσεις στην ναυτιλία και στον τομέα της χρηματοδότησης.

Καθώς η ζήτηση για καθαρότερο LNG αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με το ανθρακικό αποτύπωμα των φορτίων να καθίσταται σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης τόσο για αγοραστές όσο και για πωλητές, το 22nd World LNG Summit & Awards περιλαμβάνει επίσης το ετήσιο φόρουμ που φιλοδοξεί να φέρει κοντά τους traders περιβαλλοντικών προϊόντων με αυτούς του LNG ώστε η απαλλαγή του παγκόσμιου τομέα φυσικού αερίου να επιτευχθεί μέσω πλέον αποτελεσματικών αγορών. Ομιλητές από όλη την αλυσίδα αξίας LNG και φυσικού αερίου θα ασχοληθούν, κατά το τριήμερο κορυφαίο event παγκοσμίως στο χώρο του υγροποιημένου φυσικού αερίου, με αυτά τα θέματα σε ένα περιβάλλον που θα έχει στο επίκεντρο τις επιχειρήσεις, επιτρέποντας, έτσι, στους συμμετέχοντες να διαμορφώσουν προοδευτικά την εμπορική ατζέντα της εταιρείας τους.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε ήδη, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, στην εναρκτήρια ομιλία του, υπογράμμισε την σημασία των επενδύσεων που έχει κάνει διαχρονικά η χώρα μας στις υποδομές φυσικού αερίου και LNG. Στη δική του ομιλία στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο LNG, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για την Ελλάδα με την προσθήκη της νέας πλωτής δεξαμενής στην Ρεβυθούσα, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται ως προς το ρόλο της χώρας μας στον περιφερειακό ανεφοδιασμό με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, ως Supporting Association στο 22nd World LNG Summit & Awards, τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση στην παγκόσμια σκηνή του υγροποιημένου φυσικού αερίου, αποδεικνύει για άλλη μία φορά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ανάδειξη της περιφερειακής αλλά και της διεθνούς ενεργειακής ατζέντας, καθώς και τη σημασία που δίνει στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στους διάφορους παράγοντες της αγοράς σε όλο το φάσμα του χώρου της ενέργειας.

Χορηγοί τουevent είναι οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ Α.Ε., Cheniere, Tellurian, Capital Gas, TotalEnergies, Nigeria LNG Limited, ΔΕΗ Α.Ε., Sempra Infrastructure, GTT, Baker Botts, BRG Energy & Climate, Poten & Partners, RWE, AG&P, Uniper, Dioriga Gas, German LNG Terminal, Gastrade, Blue Grid.