Νέα αύξηση της τιμής LNG, «είδε» η Total

Νέα αύξηση της τιμής LNG, «είδε» η Total
Ανδρέας Μπελεγρής Ανδρέας Μπελεγρής
Δευτέρα, 17/10/2022 - 07:12

Για άλμα στη μέση τιμή των πωλήσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έκανε λόγο η TotalEnergies σχολιάζοντας την πορεία των τιμών για το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η μέση τιμή LNG έφτασε τα 21,51 $/MMBtu την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας σημαντική άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο, αλλά και σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Η τιμή αυξήθηκε περίπου 7,55 $/MMBtu σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο , ενώ υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με 9,10 $/MMBtu την ίδια περίοδο του 2021.

Τα στοιχεία για τον όγκο LNG για το τρίτο τρίμηνο δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, καθώς η γαλλική εταιρεία με έδρα το Παρίσι πρόκειται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της στις 27 Οκτωβρίου.

«Η απόδοση των περιουσιακών στοιχείων LNG αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα της υψηλότερης μέσης τιμής LNG, έως και 50%», δήλωσε η TotalEnergies.

«Η απόδοση των δραστηριοτήτων εμπορίας φυσικού αερίου, LNG και ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να παραμείνει υψηλή, το χαρτοφυλάκιό μας στο σύνολό του θα επιτρέπει την αξιοποίηση ευκαιριών σε ένα ασταθές και μεταβαλλόμενο περιβάλλον», ανέφερε η εταιρεία.

Ο ολοκληρωμένος τομέας φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας έκανε λόγο για προσαρμοσμένα καθαρά λειτουργικά έσοδα 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, σχεδόν τριπλάσια από έτος σε έτος λόγω των υψηλότερων τιμών LNG.

Επίσης, οι πωλήσεις LNG της TotalEnergies αυξήθηκαν 11% φτάνοντας στα 11,7 εκατομμύρια τόνους το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις μειώθηκαν στους 13,3 εκατομμύρια τόνους το προηγούμενο τρίμηνο.