Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή έφερε πάλι ανατροπή με το φυσικό αέριο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή έφερε πάλι ανατροπή με το φυσικό αέριο
Σάββατο, 15/10/2022 - 08:53

Ασανσέρ θυμίζει η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης και η σύγκριση με το φυσικό αέριο αλλάζει διαρκώς.

Πονοκέφαλο στους καταναλωτές δημιουργεί το πετρέλαιο θέρμανσης και η τιμή του. Η σύγκριση με το φυσικό αέριο αλλάζει διαρκώς όπως και το τι συμφέρει τελικά για το χειμώνα.

Αυτή τη στιγμή και μόνο για το υπόλοιπο του Οκτωβρίου, το πιο φτηνό είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, υπό όρους.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε χθες στην αγορά στην τιμή του 1,38 ευρώ το λίτρο, αλλά ακριβότερα κατά 22,1% σε σχέση με την τιμή έναρξης πέρυσι.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή και για αυτό το μήνα, το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε το φθηνότερο καύσιμο, καθώς η HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ) ενημέρωσε τις εταιρείες εμπορίας ότι προσφέρει έκπτωση έως και τα τέλη Οκτωβρίου, 6 λεπτά το λίτρο ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ. Ετσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης περιορίστηκε από το 1,44-1,46 ευρώ το λίτρο στο 1,38 ευρώ και για τα πρατήρια της ΕΚΟ στο 1,31 ευρώ το λίτρο, μετά την απόφαση της HELLENiQ ENERGY να προσφέρει πρόσθετη έκπτωση 5% στη θυγατρική της.

Ανταγωνιστική τιμολόγηση προσφέρουν και οι εμπορικές εταιρίες του ομίλου της Motor Oil (Shell, Avin, Cyclon) στο πετρέλαιο θέρμανσης ανέφεραν πηγές του ομίλου σε συνέχεια των ανακοινώσεων για έκπτωση στην τιμή προμήθειας του καυσίμου προς τους καταναλωτές.

Όπως σημειώνουν οι ανταγωνιστικές τιμές ισχύουν τόσο για τα αστικά κέντρα όσο και για την τροφοδοσία καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από το δίκτυο του ομίλου ξεκινά από το 1,37 ευρώ το λίτρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) χαιρετίζει με ανακοίνωσή της την πρωτοβουλία του διυλιστηρίου HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕΕΛΠΕ 0,00%), να χορηγήσει έκπτωση 6 λεπτά ανά λίτρο στην τιμή διυλιστηρίου του πετρελαίου θέρμανσης, στηρίζοντας έμπρακτα τους καταναλωτές.

Επίσης, προσθέτει, χαιρετίζουμε και την βούληση του ετέρου διυλιστηρίου της MOTOR OIL να ακολουθήσει σε αυτήν την προσπάθεια μείωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Συγχαίρουμε τους δύο ομίλους για τα ευαίσθητα αντανακλαστικά τους στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Τελικά, μετά από αυτές τις εξελίξεις, το πετρέλαιο θέρμανσης άρχισε να φθάνει στα ελληνικά νοικοκυριά σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη από την αναμενόμενη και φθηνότερο έως και 24% από το φυσικό αέριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/10/2022 - 08:59