Συνάντηση Δαγούμα με το προεδρείο του ΚΕΚΠΑ για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα και στο αέριο

Συνάντηση Δαγούμα με το προεδρείο του ΚΕΚΠΑ για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα και στο αέριο
Deltio Typou
Τρίτη, 13/09/2022 - 18:20

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Προεδρείου του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) είχε, μετά από πρόσκλησή τους, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 στα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ. στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας.

Παρόντες ήταν εκ μέρους του ΚΕ.Π.ΚΑ. ο Πρόεδρος του, Νικόλαος Τσεμπερλίδης, η γενική γραμματέας, Ευαγγελία Κεκελέκη και τα μέλη του Δ.Σ. Θεοχάρης Πετρίδης και Χρήστος Ιωαννίδης και εκ μέρους της ΡΑΕ η Ειρήνη Ιακωβίδου, Διευθύντρια Ρύθμισης και Εποπτείας Αγορών Λιανικής και Προστασίας Καταναλωτών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν μεταξύ άλλων και αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, τον ενεργειακό διαμεσολαβητή, τους έξυπνες μετρητές, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την ασφάλεια επάρκειας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις καταγγελίες καταναλωτών που λαμβάνει το ΚΕ.Π.ΚΑ. σχετικά με τις υψηλές τιμές στο ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας, δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η ΡΑΕ επιτελεί πάντα με συνέπεια και σοβαρότητα το θεσμικό της ρόλο. Ως ανεξάρτητη αρχή εργάζεται με αυταπάρνηση προκειμένου να είναι χρήσιμη στην ελληνική κοινωνία και τους καταναλωτές. Ο πολίτης είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα αξιοπρέπεια. Ο ρόλος μας είναι να προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον και αυταπόδεικτα τέτοιες συναντήσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Υπενθυμίζω πως θέσαμε σε λειτουργία εδώ και καιρό τις πλατφόρμες energycost.gr και my.rae.gr για τους καταναλωτές. Εξάλλου, η ενδυνάμωση των καταναλωτών και η προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των προμηθευτών είναι στόχοι μας. Έτσι, το πάγιο αίτημά μας προκειμένου να επανέλθει η αρμοδιότητα του Κώδικα Προμήθειας στην Αρχή, θα διευκολύνει περαιτέρω την έγκυρη αντιμετώπιση των αιτημάτων των καταναλωτών. Διαβεβαίωσα το προεδρείο του ΚΕ.Π.ΚΑ. ότι ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε, θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ., Νικόλαος Τσεμπερλίδης είπε: «Η σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ ήταν σημαντική, όχι μόνο γιατί είδαμε ένα ανθρώπινο και με βαθιά γνώση πρόσωπο, αλλά γιατί η βαθιά γνώση των θεμάτων που έχει ο Πρόεδρος της ΡΑΕ αφορούν το τεράστιο ζήτημα της ακρίβειας της ενέργειας που μας προβληματίζει ως ΚΕ.Π.ΚΑ. για να μην θρηνήσουμε θύματα όπως παλιότερα στη χώρα μας. Διαπιστώσαμε ταυτόσημες απόψεις σε πάρα πολλά θέματα. Μας δόθηκε παράλληλα μία πληροφόρηση για θέματα που δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε και να καταλάβουμε καθώς ο κ. Δαγούμας είναι ειδικός γνώστης τους. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. έχει ανοιχτή αγκαλιά γιατί είναι ένας φορέας που θέλει να προσφέρει στους καταναλωτές.

Θέλουμε να στηρίζουμε προσπάθειες για να βγει η χώρα μας από τη δύσκολη περίοδο και να συμβάλουμε ώστε να ληφθούν μέτρα προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα που να είναι από τις καλύτερες επιλογές και για τους καταναλωτές και για τον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτές οι συνομιλίες έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές. Ήταν πολύτιμη και πολύ χρήσιμη η συνάντηση. Συνεργαζόμαστε αρκετό καιρό με τη ΡΑΕ αλλά σήμερα ανοίχθηκαν περισσότερο οι πόρτες».