Στη Ρεβυθούσα ο Κώστας Σκρέκας για τη νέα πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου

Στη Ρεβυθούσα ο Κώστας Σκρέκας για τη νέα πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου
Τετάρτη, 03/08/2022 - 08:51

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας.

Σημειώνεται πως στις 29 Ιουλίου ο κ. Σκρέκας και η Ομάδα διαχείρισης Κρίσεων, ενημέρωσαν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σχετικά με τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.

«Η Ελλάδα έχει τους μικρότερους κινδύνους να έχει ενεργειακό πρόβλημα το χειμώνα. Είναι μηδενικός ο κίνδυνος; Όχι, αλλά είναι υπαρκτός. Γι αυτό θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε ώστε να εκμηδενίσουμε αυτό τον κίνδυνο που υπάρχει, γιατί συνεχίζεται να μαίνεται ένας πόλεμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έγκαιρα η χώρα πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα και προετοιμάστηκε για όλα τα ενδεχόμενα ώστε να μηδενίσει τους κινδύνους.

«Η Ελλάδα στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν η πρώτη χώρα που κατέθεσε πρόταση για αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου αγοράς στην Ευρώπη η οποία και συζητήθηκε. Κάτι που δεν έγινε ποτέ στα προηγούμενα χρόνια.

Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τους σχεδιασμούς μας και πήραμε έγκαιρα μέτρα. Η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά από τις εξελίξεις και σε καμία περίπτωση δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση. Αντίθετα, μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ είναι σε καλύτερη κατάσταση σχεδόν από όλα τα κράτη που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αυτό δεν έγινε ούτε τυχαία ούτε από μόνο του.

Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, που σε χρόνο ρεκόρ αποφασίστηκε, παραγγέλθηκε και έγινε από το ΔΕΣΦΑ, αυξάνει κατά 70% τη χωρητικότητά της και δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούμε 220.000 την ημέρα μεγαβατόρες φυσικού αερίου. Αυτό δεν έγινε από μόνο του. Το έκανε η κυβέρνησή μας σε συνεργασία με τη ΡΑΕ και τους άλλους ενεργειακούς φορείς που συμμετέχουν στην αγορά», είπε ο κ. Σκρέκας, απαντώντας στη κριτική της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποσπασματικές και πρόχειρες λύσεις.