Μαρία Σπυράκη προς Τίμερμανς: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τιμολογούμε το ηλεκτρικό ρεύμα με βάσει το φυσικό αέριο

Μαρία Σπυράκη προς Τίμερμανς: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τιμολογούμε το ηλεκτρικό ρεύμα με βάσει το φυσικό αέριο
Πέμπτη, 23/06/2022 - 14:24

Ομιλία της Μαρίας Σπυράκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η πλατφόρμα για τις εθελοντικές κοινές παραγγελίες φυσικού αερίου από τα κράτη μέλη, η θεσμοθέτηση της πληρότητας στο 80% την 1η Νοεμβρίου του 2022 και η αλληλεγγύη στα κράτη μέλη που δεν διαθέτουν επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους, μας δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να μιλήσουμε για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό βήμα, ενόψει του επόμενου χειμώνα, ανέφερε η Μαρία Σπυράκη στην αρχή της ομιλίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τόνισε, οι τιμές δεν υποχωρούν αισθητά. Η Κομισιόν έχει ήδη λάβει εντολή να μελετήσει την αλλαγή του μοντέλου τιμολόγησης του ηλεκτρισμού και τη δυνατότητα της αποσύνδεσής του από το φυσικό αέριο.

Όπως είμαι σίγουρη ότι πιστεύετε αγαπητέ εκτελεστικέ αντιπρόεδρε, είπε η κ. Σπυράκη, απευθυνόμενη στον Φρανς Τίμερμανς, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τιμολογούμε το ηλεκτρικό ρεύμα με βάσει το ακριβότερο ορυκτό καύσιμο στον κόσμο.

Ταυτόχρονα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει να δράσει άμεσα και να επιβάλει πλαφόν στην τιμή της χοντρικής του φυσικού αερίου, στο ttf, όπως πρότεινε μήνες τώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάθε μέρα που περνάει, κατέληξε η κ. Σπυράκη, επιβαρύνει τα νοικοκυριά, δυσκολεύει τη ζωή των πολιτών και υπονομεύει την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ας μη δώσουμε άλλο χρόνο στον Πούτιν, στους κερδοσκόπους και στους λαϊκιστές.

Τελευταία τροποποίηση στις 23/06/2022 - 14:34