HENGAS: Έναρξη κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Πολύγυρο

HENGAS: Έναρξη κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Πολύγυρο
Τρίτη, 03/05/2022 - 09:09

Με την τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Απριλίου η έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Πολυγύρου, παρουσία του Δημάρχου Πολυγύρου, κ. Ζωγράφου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Η εκκίνηση των εργασιών σηματοδοτεί την είσοδο του Πολυγύρου στον ενεργειακό χάρτη της χώρας. Μέσω της τεχνολογίας του συμπιεσμένου φυσικού αερίου ο Δήμος Πολυγύρου γίνεται ο πρώτος Δήμος της Χαλκιδικής που οι δημότες του θα απολαύσουν τα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου.

Το έργο της κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο Πολυγύρου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και επιχορηγείται μερικώς από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, γεγονός το οποίο θα ευνοήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Πολυγύρου που θα θελήσουν να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου, καθώς για αυτούς τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν.

Την ικανοποίηση του για ένα έργο ιδιαιτέρως σημαντικό για την αναπτυξιακή προοπτική του Πολυγύρου εξέφρασε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Ζωγράφος. Τόνισε τη σπουδαιότητα της απόκτησης σύγχρονων ενεργειακών υποδομών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Πολυγύρου, οι οποίες αργότερα θα μπορούν να φιλοξενήσουν τα αέρια καύσιμα του μέλλοντος, όπως το υδρογόνο.

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος Διοίκησης της HENGAS Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε πως η HENGAS υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο 65 εκατομμυρίων ευρώ και αναπτύσσει σημαντικές ενεργειακές υποδομές σε έντεκα δήμους της ελληνικής περιφέρειας, τερματίζοντας την ενεργειακή τους απομόνωση και δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.

Και συνέχισε λέγοντας πως η παρουσία της HENGAS διασφαλίζει με αξιόπιστο και οικονομικό τρόπο την πρόσβαση στο φυσικό αέριο των δημοτών του Πολυγύρου. Χάρη στην επένδυση της HENGAS μια νέα περίοδος ανάπτυξης και ευημερίας αρχίζει για τον Πολύγυρο.