Μανιάτης: Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες χώρες στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αιολικών

Μανιάτης: Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες χώρες στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αιολικών
Eurokinissi
Παρασκευή, 29/12/2023 - 17:00

Ως μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αιολικών χαρακτήρισε την Ελλάδα ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην υπουργός, Γιώργος Μανιάτης.

«Στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης μπορούμε να είμαστε περήφανοι ως Ευρωπαίοι. Τραβάει μπροστά και σέρνει από πίσω της και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτή η συμμαχία έχει βοηθήσει να ακολουθούν σε κάποιο βαθμό και οι άλλες χώρες, οι μεγάλοι ρυπαντές δηλαδή, που είναι κυρίως η Κίνα και δευτερευόντως η Ινδία». « Και η Ελλάδα πάει καλά στα θέματα κλιματικής αλλαγής» επισήμανε.

Όπως διευκρίνισε: Εδώ και περίπου δέκα χρόνια, το 2013 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο στα θέματα και των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών και των εγκαταστάσεων αιολικών και στα θέματα της εξοικονόμησης ενέργειας και έχουμε και ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα και για το μέλλον. Άρα είναι από αυτά τα σημεία στα οποία μπορούμε να πατήσουμε μια αισιοδοξία και να πούμε μπορεί το 2024 να μας χαμογελάσει λίγο περισσότερο»

«Ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Νότια Ιταλία, είμαστε από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Το ευαίσθητο οικοσύστημα της Μεσογείου μπορεί πολύ εύκολα να επηρεαστεί από εκπομπές ρύπων που γίνονται, στην Αυστραλία ή στην Κίνα ή στην Ινδία ή στην Κεντρική Ευρώπη» σημείωσε.