Eξαίρεση από τη μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου θα ζητήσει η κυβέρνηση στη Σύνοδο υπουργών της ΕΕ

Eξαίρεση από τη μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου θα ζητήσει η κυβέρνηση στη Σύνοδο υπουργών της ΕΕ
Δευτέρα, 25/07/2022 - 15:01

Την εξαίρεση από την πρόταση της ΕΕ για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% με βάση σύγκρισης την τελευταία 5ετία θα επιδιώξει αύριο η κυβέρνηση στη Σύνοδο υπουργών Ενέργειας.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οριζόντια μείωση 15%, έτσι όπως έχει διατυπωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τους μέσους όρους κατανάλωσης της τελευταίας 5ετίας είναι μια πρόταση η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας γιατί αυτό επί της ουσίας σημαίνει μείωση 24% απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει κατά την αυριανή σημαντική Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ εξαίρεση από την πρόταση που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για οριζόντια μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% με βάση σύγκρισης την τελευταία 5ετία. Αντ΄ αυτού θα επιδιώξουμε η βάση σύγκρισης να είναι η περασμένη χρονιά» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Υπενθύμισε, δε, πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει σειρά προτάσεων, που αφορούν στην ενεργειακή κρίση και την εφοδιαστική αλυσίδα.