Σταϊκούρας: Προς το τέλος της εβδομάδας το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Fuel pass 2

Σταϊκούρας: Προς το τέλος της εβδομάδας το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Fuel pass 2
Δευτέρα, 25/07/2022 - 14:44

Στα 200 εκατ. ανέρχεται το κόστος της παρέμβασης τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι καλύπτει περισσότερα οχήματα.

Το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 200 εκατ. τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι καλύπτει περισσότερα οχήματα (3,1 εκατ. οχήματα από 3,5 σύνολο) και όπως είπε υπολογίζει ότι θα κάνουν χρήση της επιδότησης μεγαλύτερο ποσοστό δικαιούχων, σε σχέση με το πρώτο Fuel Pass.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύσει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος και έως την 31η Αυγούστου, μετά την παράταση στην υποβολή των δηλώσεων από τις 29 Ιουλίου.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τόνισε ότι το βασικό σενάρια αφορά σε ενισχύσεις ύψους 8,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα. Ένα κομμάτι από αυτό το πόσο εξήγησε ότι θα προέρχεται από τον εθνικό προϋπολογισμό, ένα άλλο από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και ένα τρίτο από τη φορολόγηση των υπερκερδών.

Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει και ακραία σενάρια για το φυσικό αέριο σε περίπτωση που κλείσει τελείως η στρόφιγγα από τη Ρωσία.