Οικονόμου: Το επαναλαμβανόμενο ψέμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το Power Pass

Οικονόμου: Το επαναλαμβανόμενο ψέμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το Power Pass
Τρίτη, 19/07/2022 - 15:46

Η κυβερνητική εξαγγελία ήταν ξεκάθαρη τόσο κατά την ανακοίνωσή της από τον Πρωθυπουργό και κατά την εξειδίκευσή της από τους αρμόδιους Υπουργούς, όσο και στη νομοθετική παρέμβαση που έγινε για τη θέσπισή της.

«Σχετικά με το ζήτημα αυτό ο κ Τσίπρας συνεχίζει δυστυχώς στην τροχιά της ανευθυνότητας και της ψευδολογίας», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Συνεχίζει, ανέφερε, να ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση έταξε 600 ευρώ επιστροφή σε κάθε φορολογούμενο και κατηγορεί την Κυβέρνηση για ψέματα. Τον προκαλούμε δημόσια -για μια ακόμη φορά- να αναφέρει έστω και μια δήλωση του Πρωθυπουργού ή κάποιου κυβερνητικού στελέχους που να μιλά για 600 ευρώ στον καθένα φορολογούμενο. Αν δεν το πράξει θα αποδειχθεί για πολλοστή φορά η πολιτική του απάτη».

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό η επιστροφή του 60% των ανατιμήσεων που είχαν καταβάλει οι καταναλωτές ρεύματος με τους λογαριασμούς Δεκεμβρίου-Μαΐου, ο κ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει μέσα από τη λογική των Tsipronomics να αμφισβητεί το μέτρο λέγοντας πως δεν βγαίνει ο λογαριασμός για 600 ευρώ σε κάθε ένα από τα τους 4,2 εκατ. φορολογούμενους. Προσπαθούσε δόλια να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπήρχε υπόσχεση για 600 ευρώ στον καθένα, ώστε να υπάρξει απογοήτευση όταν θα γίνονταν οι επιστροφές ή πιστώσεις των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ήξερε πολύ καλά ότι ψευδόταν και το ίδιο συνειδητά κάνει και τώρα.

Η κυβερνητική εξαγγελία ήταν ξεκάθαρη τόσο κατά την ανακοίνωσή της από τον Πρωθυπουργό και κατά την εξειδίκευσή της από τους αρμόδιους Υπουργούς, όσο και στη νομοθετική παρέμβαση που έγινε για τη θέσπισή της. Προέβλεπε ρητά ότι οι επιστροφές θα ήταν ίσες με το 60% των αυξήσεων που πλήρωσε ο καθένας, ότι θα ξεκινούσαν από τα 18 ευρώ και θα έφταναν έως τα 600 ευρώ και ότι θα καλύπτουν τους καταναλωτές με καθαρό ετήσιο εισόδημα έως 45 χιλ. ευρώ.

Παρόλα αυτά και παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των ισχυρισμών του, ο κ. Τσίπρας επανέρχεται σε κάθε εμφάνισή του επαναλαμβάνοντας το ίδιο ψέμα. Προσποιείται ότι δεν άκουσε ποτέ ότι το Power Pass καλύπτει το 60% της αύξησης των τιμολογίων ρεύματος που δεν έχει καλυφθεί από τις μειώσεις που είχαν ήδη γίνει είτε από το Κράτος είτε από τους παρόχους και μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ. Προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο 600 ευρώ, ανεξαρτήτως της αύξησης που κατέβαλε ο καθένας. Σημειώνεται ότι τα ποσά που επιστρέφονται τώρα με το Power Pass- (περίπου 260 εκατ. ευρώ που θα φτάσουν τα 300 εκατ. με την κάλυψη του Ιουνίου) δεν είναι η μόνη επιδότηση ρεύματος που δίνεται για την περίοδο Δεκεμβρίου-Ιουνίου, αλλά συμπληρωματική των όσων ήδη έχει παράσχει η Κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας, πιστεύοντας ότι θα ξεγελάσει τους πολίτες με τέτοια κόλπα, αποδεικνύει ότι δεν τους σέβεται και τους θεωρεί υποψήφια κορόιδα, εύκολα θύματα για εξαπάτηση. Η υποτίμηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων είναι αποτέλεσμα της αλαζονείας που διακρίνει τον κ. Τσίπρα και της έλλειψης επαφής με την κοινωνία. Επαναλαμβάνω, λοιπόν για μια ακόμη φορά, τον προκαλούμε δημόσια: Να αναφέρει έστω και μια δήλωση του Πρωθυπουργού ή κυβερνητικού στελέχους που να μιλά για επιστροφή 600 ευρώ στο κάθε φορολογούμενο πολίτη.