Θεσσαλονίκη: Πέσαν οι υπογραφές για το κλιματικό σύμφωνο

Θεσσαλονίκη: Πέσαν οι υπογραφές για το κλιματικό σύμφωνο
Eurokinissi
Παρασκευή, 08/09/2023 - 17:35

Υπεγράφη το κλιματικό σύμφωνο Θεσσαλονίκης μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, τοπικών φορέων και οργανισμών, στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.

Με το Κλιματικό Σύμφωνο οι συμμετέχοντες φορείς δεσμεύονται στην υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και στην ανάληψη δράσης για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου να μετασχηματιστεί η Θεσσαλονίκη σε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις μηδενικών ρύπων.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ.Ζέρβας αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Θεσσαλία δηλώνοντας συγκλονισμένος από τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές περιουσιών. Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι στη διάθεση των τόπων που επλήγησαν, με όποιο εφικτό μέσο.

Ειδικότερα για τη σημερινή εκδήλωση και την υπογραφή του Κλιματικού Συμφώνου είπε πως πρόκειται για ένα "μεγάλο άλμα" και πως "στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να φτάσει στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2030, ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις νομοθετικές δεσμεύσεις του Εθνικού Κλιματικού Νόμου".

"Βάζουμε ψηλά στην ατζέντα τα θέματα που αφορούν την κλιματική κρίση, τον μετριασμό και την κλιματική ουδετερότητα, αλλά και την προσαρμογή από τις συνεχώς αυξανόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής", συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας.