Συναντήσεις εργασίας του ΣΕΒ με τα μέλη του στην Κεντρική Μακεδονία

Συναντήσεις εργασίας του ΣΕΒ με τα μέλη του στην Κεντρική Μακεδονία
Παρασκευή, 12/05/2023 - 13:48

Ενέργεια, χρηματοδότηση επενδύσεων, εφοδιαστική αλυσίδα και εργασιακό περιβάλλον στο επίκεντρο των συναντήσεων

Η υποστήριξη των επιχειρήσεων στον εξορθολογισμό του κόστους ενέργειας, στη διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, στην αναβάθμιση των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην άρση των αγκυλώσεων στο εργασιακό περιβάλλον, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του ΣΕΒ με τις επιχειρήσεις μέλη του στην Κεντρική Μακεδονία, στις 9-11 Μαΐου 2023.

Ο ΣΕΒ εργάζεται με συνέπεια και επενδύει στην αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια, μια προσπάθεια που είναι κλειδί για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία για τον ΣΕΒ, έχει η αποτελεσματική εκπροσώπηση των τοπικών επιχειρήσεων στην κεντρική διοίκηση.

Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με Επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.Ευθύμιο Ο. Βιδάλη, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη του, σε συνάντηση εργασίας που οργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΕΒ ΙΒΕΠΕ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, και οι τρόποι που ο ΣΕΒ μπορεί να συνδράμει τις προσπάθειές τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των μελών τουΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ,ELVIAL, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ OLYMPIAELECTRONICS, όπου συζήτησε με τις διοικήσεις και στελέχη των επιχειρήσεων τα κρίσιμα ζητήματα που τις απασχολούν.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ συναντήθηκε με εκπροσώπους τουΣυνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδοςκαι τουΕμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,με τους οποίους συζήτησε σε βάθος ζητήματα του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, όπως και τους τρόπους με τους οποίους οι θεσμικοί φορείς μπορούν να εντατικοποιήσουν την πρόσφορη συνεργασία τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κος Βιδάλης επεσήμανε ότι ο ΣΕΒ είναι ένας οργανισμός παραγωγικής σύνθεσης των διαφόρων απόψεων και προβληματισμών και έχει πρωταρχικό στόχο να ανταποκρίνεται, άμεσα και με αποτελεσματικότητα, στις ανάγκες των επιχειρήσεων από την Θράκη ως την Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι «για τον ΣΕΒ η περιφερειακή ανάπτυξη είναι αναπόσπαστο συστατικό και κρίσιμη προϋπόθεση της οικονομικής ευημερίας και προοπτικής της χώρας μας και για αυτό της δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Οι συναντήσεις στην Περιφέρεια είναι πολύ σημαντικές για εμάς και πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν τακτικότερα, ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα, τη βιομηχανία και τη μεταποίηση, στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στα Γιαννιτσά, στην Κατερίνη, στις Σέρρες και σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας».

Η κα.Ασημίνα Τζίκα, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL, από την πλευρά της, τόνισε σχετικά με την επίσκεψη: «Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας όπου οι επενδύσεις σε τεχνολογία και ανθρώπους αλλά προπάντων η αγάπη μας για το αλουμίνιο έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που συνεχώς προσφέρει νέες και καινοτόμες λύσεις στην αγορά. Η ξενάγηση, σε ολόκληρη την γραμμή παραγωγής ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τα στελέχη της ELVIAL να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους του ΣΕΒ για κρίσιμα ζητήματα ανταλλάσσοντας απόψεις για την ενέργεια, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα. Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον που οι προκλήσεις είναι σημαντικές, ο ΣΕΒ είναι πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρήσεων για ανταγωνιστικότητα, διεθνοποίηση, ενδυνάμωση και συμπερίληψη του ανθρώπινου δυναμικού. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε η εμπειρία σας να ήταν εξίσου εποικοδομητική όσο η δική μας».