H ENEL κατακτά την υψηλότερη θέση του κλάδου στον δείκτη αειφορίας DOW JONES

H ENEL κατακτά την υψηλότερη θέση του κλάδου στον δείκτη αειφορίας DOW JONES
Τρίτη, 13/12/2022 - 12:49
  • Κατά τη δέκατη ένατη συνεχή χρονιά της στον παγκόσμιο δείκτη αειφορίας DowJones (DJSIWorld) και την τρίτη στον DJSIEurope, η Enel πέτυχε, για πρώτη φορά, συνολική βαθμολογία 90/100 στην αξιολόγηση εταιρικής αειφορίας (CSA) της S&P.
  • Ο δείκτης αναγνωρίζει τη δέσμευση της Enelσε ένα ενεργειακό μοντέλο μηδενικών εκπομπών, την προώθηση της απαλλαγής της παγκόσμιας οικονομίας από τον άνθρακα, την καινοτομία και τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές.
  • Επιπλέον, η εταιρεία επαναβεβαίωσε τη θέση της στις ετήσιες ανασκοπήσεις της σειράς δεικτών FTSE4Good και των δεικτών EuronextVigeo-Eiris σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και επίπεδο Ευρωζώνης.

Η ηγετική θέση της Enel στον τομέα της βιωσιμότητας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στον υψηλού κύρους παγκόσμιο δείκτη DowJonesSustainabilityWorldIndex (DJSIWorld), μετά την ετήσια αξιολόγηση των πρακτικών βιωσιμότητας των εταιρειών που διενεργεί η S&P μέσω του μοντέλου GlobalCorporateSustainabilityAssessment. Στην έκδοση του 2022, περίπου 250 επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας αξιολογήθηκαν από την S&P και η Enel πέτυχε για πρώτη φορά βαθμολογία 90 στα 100, σχεδόν τριπλάσια από τον μέσο όρο του κλάδου και τη δεύτερη υψηλότερη.

Ο Francesco Starace, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Enel, δήλωσε: «Αυτή η αναγνώριση από το DJSI World αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές μας επιδόσεις, ιδίως στο σημερινό δύσκολο, ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ενσωματώνοντας την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές πρακτικές του Ομίλου Enel, ηγούμαστε της ενεργειακής μετάβασης προς ένα μοντέλο μηδενικών εκπομπών, προστατεύοντας το περιβάλλον και μεγιστοποιώντας παράλληλα την κοινή αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας».

Ο DJSI αναγνώρισε τον προληπτικό ρόλο της Enel στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση ενός ενεργειακού μοντέλου μηδενικών εκπομπών, ενώ η Εταιρείααρίστευσε επίσης σε άλλα κριτήρια που εστιάζουν στην αξιολόγηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών, όπως η διαχείριση κινδύνων και κρίσεων, η διαχείριση καινοτομίας, οι ευκαιρίες της αγοράς, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το νερό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών. Τέλος, αναγνωρίστηκε η δέσμευση της Enelστην προώθηση της διαφάνειας όσον αφορά τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Επιπλέον, ο ρόλος της Enel ως παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της βιωσιμότητας επιβεβαιώθηκε και στην ετήσια ανασκόπηση δύο άλλων παγκοσμίως αναγνωρισμένων δεικτών που επιλέγουν τις κορυφαίες επιδόσεις βιωσιμότητας: τη σειρά δεικτών FTSE4Good και τους δείκτες EuronextVigeo-Eiris (V.E), που προστίθενται στον μακρύ κατάλογο κορυφαίων δεικτών βιωσιμότητας στους οποίους έχει παρουσία η Enel, όπως οι MSCIESGLeadersIndices, CDPClimate "A" List, STOXXGlobalESGLeadersindex, ISS "Prime" rating, BloombergGender-EqualityIndex, RefinitivTOP 100 DiversityandInclusionIndex, Equileap'sTop 100 GenderEqualityGlobalRanking και οι δείκτες ECPI.

Η αυξανόμενη σημασία των μη χρηματοοικονομικών στοιχείων για τη μακροπρόθεσμη αξία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι ηEnel προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή των Κοινωνικά Υπεύθυνων Επενδυτών, των οποίων η συμμετοχή στην εταιρεία από το 2021αντιπροσωπεύει το 14,6% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2014.

Ο Όμιλος συμπεριλαμβάνεται διαχρονικά στους κορυφαίους δείκτες βιωσιμότητας παγκοσμίως, γεγονός που συμπληρώνεται από τη δέσμευσή του σε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα με στόχο την εξεύρεση λύσεων στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης με την επέκταση του δικτύου υποδομών που απαιτείται για την ευρεία ανάπτυξή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2022 - 12:52