Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών

Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών
Πέμπτη, 08/12/2022 - 09:04

Σεμινάριο κατάρτισης της iSea και του Green Tank στην Αθήνα

HiSeaκαι το Green Tank διοργανώνουν σεμινάριο κατάρτισης με θέμα «Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής». Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των πολιτών για τα τρέχοντα ζητήματα και τις πολιτικές γύρω από την κλιματική αλλαγή, προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τηνΠέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, 11:00-15:00στην Αθήνα, στοΑμφιθέατρο 9 στον 5ο όροφο του νεου κτιρίου Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οΝίκος Μάντζαρης, Αναλυτής Πολιτικής στο Green Tank, και ηΙόλη Χριστοπούλου, Διευθύντρια Πολιτικής του Green Tank.

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τοΤμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησηςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώνκαι τηνΈδρα UNESCO στην Κλιματική Διπλωματία.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν ηλεκτρονικά το υλικό που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και βεβαιώσεις με το πέρας της εκδήλωσης.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το Περιβάλλον», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σειρά σεμιναρίων σε οχτώ συνολικά πόλεις της Ελλάδας. Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι η προώθηση, ενδυνάμωση και θωράκιση της συμμετοχής των πολιτών σε διαδικασίες που αφορούν στη δημιουργία και εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση: στην κλιματική κρίση, στην απώλεια της βιοποικιλότητας και στη ρύπανση από πλαστικά.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το Green Tank. Περιλαμβάνει δύο κύκλους δράσεων ενημέρωσης και κατάρτισης που αποτελούνται από webinars και δια ζώσης σεμινάρια κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022 και 2022-2023.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να βρείτεεδώ.