97 Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανακύκλωσης από την ΑΒ Βασιλόπουλος

97 Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανακύκλωσης από την ΑΒ Βασιλόπουλος
Δευτέρα, 19/09/2022 - 13:07

Στην «κορυφή» των φετινών Green Awards

ΗΑΒ Βασιλόπουλοςκάνει τη διαφορά στο περιβάλλον με την υιοθέτηση μιας «πράσινης» συμπεριφοράς, τη δέσμευσή της για μείωση της σπατάλης τροφίμων και τις στρατηγικές που εφαρμόζει στις εγκαταστάσεις της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, βάζει και την ανακύκλωση στη ζωή μας και αναγνωρίζεται για αυτό στα φετινάGreen Awards, αποσπώντας τοκορυφαίο βραβείο «Ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή στο λιανεμπόριο»στην κατηγορία«Βραβεία προς Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς»για τα Κέντρα Ανακύκλωσης ΑΒ.

Συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίθηκε για το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών που εφαρμόζει, σε συνεργασία με τον στρατηγικό της συνεργάτη, τηνΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., και τα97 Ολοκληρωμένα ΚέντραΑνακύκλωσης, που βρίσκονται σε ισάριθμα καταστήματα του δικτύου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα. Στα Κέντρα Ανακύκλωσης, οι πελάτες της ΑΒ ανακυκλώνουν πλαστικές συσκευασίες, συσκευασίες αλουμινίου, συσκευασίες λευκοσιδήρου, γυάλινες συσκευασίες, χάρτινες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, και για κάθε υλικό λαμβάνουν χρηματικό αντίτιμο που μπορούν να δωρίσουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή να το χρησιμοποιήσουν στις αγορές τους στα καταστήματα ΑΒ.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί την πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ και την μοναδική εταιρεία -τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη- που εφαρμόζει Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Με αυτόν τον τρόπο, βάζει την ανακύκλωση στη ζωή μας και δίνει, μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, «δεύτερη ευκαιρία» σε 15 εκατομμύρια συσκευασίες.