Όμιλος Πολίτη: Τοποθέτησε καινοτόμα συστήματα μείωσης ρύπανσης στην Ομόνοια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Όμιλος Πολίτη: Τοποθέτησε καινοτόμα συστήματα μείωσης ρύπανσης στην Ομόνοια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Πέμπτη, 03/06/2021 - 17:59

Ο Όμιλος Πολίτη, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος προχώρησε στην τοποθέτηση τεσσάρων καινοτόμων συστημάτων μείωσης ρύπων, στην πλατεία Ομονοίας.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου έγινε διότι παρουσιάζει υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων, συνεχή ροή οχημάτων και μεγάλο ύψος κτιρίων περιμετρικά, που εγκλωβίζουν τη ρύπανση (συνθήκη Street Canyon). Ως συνέπεια η ποιότητα της ατμόσφαιρας είναι κακή για τους οδηγούς, τους πεζούς, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής.

https://youtu.be/Al9V4Y4ep7Y?t=4

Πρόκειται για τα ειδικά φίλτρα «Pamares», τα οποία τοποθετούνται πάνω σε στύλους και έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν αιωρούμενα μικροσωματίδια, καθαρίζοντας των αέρα που αναπνέουμε.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, κάθε συσκευή Pamares, έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει 3 γραμμάρια αιωρούμενων μικροσωματιδίων μικρότερων των 10 χιλιοστών καθημερινά. Αν λάβουμε υπόψη μας πως δέντρα με διάμετρο 300-450χιλ. δεσμεύουν περίπου 140 γραμμάρια αντίστοιχων ρύπων ετησίως – δηλαδή 0.4 γραμμάρια την ημέρα – μπορούμε να συμπεράνουμε πως κάθε συσκευή αντιστοιχεί σε 7.5 ώριμα δέντρα

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση είναι σαν να φυτεύτηκαν συνολικά 30 δέντρα στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Όμιλος Πολίτη – μέσω της Politis Technologies – γνωρίζει πολύ καλά την τεχνολογία των Έξυπνων Πόλεων και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, προς όφελος των κατοίκων τους. Πρόκειται για τεχνολογίες που μπορούν να επιτύχουν αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, εξυπνότερα δίκτυα μέσων μαζικής μετακίνησης και εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, μεταξύ άλλων.

Εστιάζοντας στο όφελος που μπορεί να προκύψει από μία συντονισμένη προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, αξιοποίησε την ευκαιρία που δίνει το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων, κάνοντας ένα βήμα για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος και στρατηγικός συνεργάτης με την κορυφαία Ολλανδική εταιρεία Mark Climate Technology, ο Όμιλος Πολίτη και η Politis Technologies προχώρησαν στην εγκατάσταση των φίλτρων Pamares, των οποίων η πατενταρισμένη τεχνολογία, εγγυάται τη δέσμευση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση (18WATT), είναι απολύτως ασφαλής για ανθρώπους και ζώα, και η λειτουργία της είναι σχεδόν αθόρυβη (μεγ. 30 db).

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε περιοχές με επιβαρυμένη ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως αστικά κέντρα, λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές, αλλά και σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και πάρκα, συμβάλλοντας σημαντικά στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της δημόσιας υγείας.