Θερινό Σχολείο και Βραβεία Νέων Ερευνητών

Θερινό Σχολείο και Βραβεία Νέων Ερευνητών
Παρασκευή, 30/06/2023 - 08:22

Το μεγαλύτερο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace από τις 1- 8 Ιουλίου.

Το Θερινό Σχολείο ISSON2023 στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες φοιτητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2023, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στον τομέα των Νανοτεχνολογιών και των Οργανικών Ηλεκτρονικών στη ΝΑ Ευρώπη.

Όπως κάθε χρόνο στο Διεθνές Θερινό Σχολείο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 νέοι ερευνητές και επιστήμονες από 30 χώρες οι οποίοι παρουσιάζουν σε πόστερς τις εργασίες τους, ενώ δίδονται υποτροφίες σε περισσότερους από 20 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακους φοιτητές τόσο από την Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό από το ΝΑΝΟΤΕΧΝΟLOGY. Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις Κατευθύνσεις - Ειδικεύσεις: Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, Οργανικά Ηλεκτρονικά, και Νανοϊατρική, και διαρκούν από τις 1-8 Ιουλίου. Στο τέλος των μαθημάτων απονέμονται βραβεία και διακρίσεις στα καλύτερα poster και παρουσιάσεις των νέων ερευνητών.

φωτογραφία_αρχείου_ISSON.jpg

Πολυλειτουργικά βιοϋλικά και βιοηλεκτρονικές συσκευές

O σχεδιασμός πολυλειτουργικών Βιοϋλικών για προηγμένες ιατρικές συσκευές, βιοηλεκτρονικές συσκευές και θεραπευτικές εφαρμογές, πρωτοποριακές κυτταρικές έρευνες και εφαρμογή τους στην κλινική πράξη, τεχνολογικές εξελίξεις στη βιοιατρική, νέες αντικαρκινικές θεραπείες, νέα δεδομένα στην αναγεννητική ιατρική, είναι μερικές μόνο από τις εισηγήσεις επιστημόνων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου Νανοϊατρικής στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2023 (3-7 Ιουλίου)

Οι εργασίες του NANOTEXNOLOGY 2023 ξεκινούν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Πρόεδρο του Συνδέσμου HOPE-A, καθ. Στέργιου Λογοθετίδη.

Στο Διεθνές Πολυσυνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων HOPE-A από τις 1 - 8 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο Porto Palace, συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 1000 διεθνούς φήμης επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι εταιρειών από 65 χώρες του κόσμου.
Η ετήσια διοργάνωσή του αποτελεί μια Εθνική προσπάθεια και ευκαιρία για ανάδειξη, αξιοποίηση και δικτύωση στον τομέα των νέων Τεχνολογιών, των Καινοτομιών και της νέας Επιχειρηματικότητας με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Το NANOTEXNOLOGY αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και τεχνολογικά γεγονότα στην Ευρώπη, το οποίο διοργανώνεται κάθε Ιούλιο συνεχώς από το 2004, και έχει τριπλό στόχο: α) να φέρει σε επαφή από κάθε γωνιά της γης ερευνητές, επιστήμονες και επιχειρηματίες από τον χώρο των Νανοτεχνολογιών και της Ψηφιακής Καινοτομίας και των εφαρμογών τους στην Ενέργεια, Υγεία, Γεωργία, β) να αναδείξει τις νέες τεχνολογίες αιχμής και τις καινοτομίες που δημιουργούνται σε αυτούς τους τομείς, και γ) να προτείνει και προωθήσει τα αποτελέσματά τους σε νέες εφαρμογές και λύσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

Στο Πολύ-Συνέδριο, το οποίο περιλαμβάνει 3 Διεθνή Συνέδρια και πλήθος από ειδικές Θεματικές Ενότητες με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, των ΤΠΕ, της Πράσινης Ενέργειας και της Ψηφιακής Καινοτομίας, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 500 και πλέον Πανεπιστημιακά ιδρύματα, Ερευνητικούς Φορείς και Εταιρείες όλου του κόσμου.

Τα Συνέδρια του NANOTEXNOLOGY 2023

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, 1-8 Ιουλίου, η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε Διεθνή Εστία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας καθώς το NANOTEXNOLOGY 2023 περιλαμβάνει :

  • Το Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες (NN23), 4-7 Ιουλίου
  • Το Διεθνές Συνέδριο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE23), 3-6 Ιουλίου
  • Το Διεθνές Συνέδριο στην Τρισδιάστατη Εκτύπωση, την Τρισδιάστατη Βιοεκτύπωση, την Ψηφιακή βιομηχανία (I3D23), 5-6 Ιουλίου
  • Το Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική (ISSON23), 1-8 Ιουλίου
  • Τη Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογιών NANO EXPO 2023, 3-7 Ιουλίου
  • Το Business Forum, 4-6 Ιουλίου
  • Το Matchmaking Event (Επιχειρηματικές Συναντήσεις), 5 Ιουλίου.

FOTO_ISSON.jpg

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιούνται ακόμη συναντήσεις για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως τα Flex2Energy, RealNano και COPE-Nano, στα οποία η Ελλάδα και ειδικά το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων HOPE-A έχουν σημαντικό ρόλο και θα γίνουν επίσης συναντήσεις των 700 μελών του Διεθνούς Δικτύου Έρευνας και Καινοτομίας ΝΑΝΟΝΕΤ.

«Η Νανοτεχνολογία πέρα από τις Επιστημονικές και Τεχνολογικές ανακαλύψεις, δημιουργεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μια αγορά μεγαλύτερη των 8.0 τρις€ για το 2022, περισσότερες από 1.500.000 νέες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πολλές δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς της παραγωγής, της οικονομίας και της κοινωνίας», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2023 καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.