3ο Φόρουμ Καινοτομίας | Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας

3ο Φόρουμ Καινοτομίας | Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας
Παρασκευή, 04/11/2022 - 09:47

Στο Φόρουμ, θα λάβουν χώρατέσσερις θεματικές ενότητες εστιασμένες στην τεχνολογία, την υγεία, την απασχόληση και την ενέργεια

Με τον τίτλο «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας» πραγματοποιείται στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2022 το 3ο Φόρουμ Καινοτομίας, το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ειδικότερα, κατά την πρώτη ημέρα τουΦόρουμ, η οποία θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία, θα λάβουν χώρατέσσερις θεματικές ενότητες εστιασμένες στην τεχνολογία, την υγεία, την απασχόληση και την ενέργεια, με τίτλους:

  • Καινοτόμες τεχνολογίες αλλάζουν την κοινωνία και την οικονομία
  • Καινοτομία και ψηφιοποίηση στην κλινική πρακτική
  • Εργασία – Ευελιξία, ψηφιακός μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα εξασφαλίζουν βιωσιμότητα
  • Πράσινος μετασχηματισμός και ενεργειακή επάρκεια

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, έχουν προγραμματιστείδύο θεματικές ενότητες. Η μία θα είναι αφιερωμένη σε best practices της νεοφυούς επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και τη Γερμανία, με τίτλο «Αναπτύσσοντας το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας – Παραδείγματα από το Γερμανικό Οικοσύστημα» και η δεύτερη θα έχει θέμα: «Η τεχνολογία μετασχηματίζει την αθλητική βιομηχανία – Η δύναμη τωνdata».

Επίσης, θα πραγματοποιηθούντρεις ψηφιακές εκδηλώσεις. Η πρώτη από την Bayer Hellas με τίτλο «Η συμβολή της Bayer στο ελληνικό οικοσύστημα», η δεύτερη από την Boehringer Ingelheim Hellas με τίτλο «e-patients: Η δυναμική της νέας γενιάς ασθενών» και η τρίτη από την ΕΛΠΕΝ με τίτλο «Η Ελλάδα ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της παγκόσμιας νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Από τη δεύτερη ημέρα, η θεματική ενότητα για τιςstartupsθα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και Γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία, ενώ οι τρεις ψηφιακές εκδηλώσεις και η ενότητα της «αθλητικής βιομηχανίας» θα λάβουν χώρα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά χωρίς διερμηνεία.

Για πληροφορίες και τη συμμετοχή στο 3ο Φόρουμ Καινοτομίας, για την οποία δεν υπάρχει κόστος, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου:www.german-chamber.gr ή να επικοινωνεί στο τηλ. 210 64 19 023.