Παγκόσμια πρωτιά για ελληνική startup στα WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards

Παγκόσμια πρωτιά για ελληνική startup στα WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards
Πέμπτη, 15/09/2022 - 08:41

Την κορυφαία διάκριση, 1ο βραβείο, στην κατηγορία “Emerging Digital Solutions Award (Private/NGO Sector)” έλαβε η nvisionist με την υποψηφιότητα του nvbird® offshore, αποκλειστικά για θαλάσσια αιολικά πάρκα, στα Global Innovation and Tech Excellence Awards 2022, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Μαλαισία την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2022”.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη,διάκριση της ελληνικής startup στα παγκόσμια βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας που διοργανώνει ο WITSA (Παγκοσμίος Συνδέσμος Καινοτομίας και Υπηρεσιών Τεχνολογίας), γεγονός που καθιστά την nvisionist την πρώτη και μόνη παγκοσμίως “backtoback” βραβευμένη εταιρεία στα Global ICT Excellence Awards 2022.

Η πρωτοποριακή καινοτομία και η προστιθέμενη αξία που φέρνει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η nvisionist και το nvbird® αναγνωρίστηκε και το 2021 από τον WITSA με το βραβείο Global ICT Award Winner στην κατηγορία “Emerging Digital Solutions Award (PrivateSector)”.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της nvisionist, κύριος Τάσος Αλέφαντος δήλωσε ότι «η διάκριση της nvisionist και του nvbird®offshore, με το βραβείο “Emerging Digital Solutions Award (PrivateSector)” από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίαςκαι Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA),είναιμεγάλη τιμή, και ταυτόχρονα αποτελεί μοναδική εθνική πρωτιάαπό την στιγμή που η nvisionist, είναι η μόνη εταιρεία, που βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά παγκοσμίως με δυο διαφορετικά προϊόντα. Μάλιστα και τις δυο χρονιές με μεγάλη διαφορά βαθμολογίας από τον δεύτερο. Αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση για το nvbird®, καθώς επιβεβαιώνει τη δέσμευση μας για συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των λύσεων που προσφέρουμε. Όλοι η ομάδα της nvisionist είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την πορεία και την εξωστρέφεια της εταιρείας, γιατί μέσα από αυτή την παγκόσμια πρωτιά τιμούμε και τη χώρα μας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουμε και την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό να παράγουμε καινοτομία αιχμής, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε παγκόσμιους κολοσσούς, στον τομέα της πράσινης ενέργειας».

Η νέα ολοκληρωμένη λύση του nvbird® offshore είναι μοναδική και ξεχωρίζει για την καινοτομία της καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη για ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε θαλάσσια Αιολικά πάρκα, ελαχιστοποιώντας τις εσφαλμένες ακινητοποιήσεις τους, αυξάνοντας στο μέγιστο την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα σπάνια είδη πτηνών από την πρόσκρουση στις ανεμογεννήτριες. Με άλλα λόγια προσφέρει υπεραξία στην αιολική ενέργεια μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα και το περιβαλλοντικό όφελος.Η τεχνογνωσία και η καινοτομία που ενσωματώνονται στο nvbird®️ αποτελούν πλέον σημαντική παράμετρο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Αιολικών πάρκων παγκοσμίως, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα.

Η nvisionist είναι μέλος της WindEurope, της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), όπως επίσης και μέλος του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας).