Rosneft: Στο «σφυρί» η γερμανική μονάδα που είχε τεθεί σε εποπτεία

Rosneft: Στο «σφυρί» η γερμανική μονάδα που είχε τεθεί σε εποπτεία
Unsplash
Παρασκευή, 01/03/2024 - 18:29

Στο «σφυρί» βγάζει η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Rosneft τη θυγατρική της εταιρεία στη Γερμανία Rosneft Deutschland οποία ελέγχει ένα από τα σημαντικότερα διυλιστήρια της χώρας, το PCK στο Σβεντ του Βραδεμβούργου.

Η εταιρεία είχε τεθεί υπό γερμανική ομοσπονδιακή εποπτεία το 2022 από τη Γερμανία λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Θα ανακοινώσουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις σε εύθετο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής παράτασης της κηδεμονίας», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Η Rosneft Ρωσίας έχει δηλώσει τώρα ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία πωλήσεων και θέλει να την οριστικοποιήσει κατά τη διάρκεια της περιόδου περαιτέρω επέκτασης της κηδεμονίας».
Αξιωματούχοι είχαν ξεκινήσει ακρόαση αυτό τον μήνα για το μέλλον της επιχείρησης, καθώς η τρέχουσα ιδιοκτησιακή δομή έχει διάρκεια έως τις 10 Μαρτίου. Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει συχνές ανανεώσεις της κηδεμονίας, κατά της οποίας η Ρωσία έχει κινηθεί νομικά.

Αξιωματούχοι είχαν απευθείας συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής εταιρείας Ιγκόρ Σετσίν τις τελευταίες εβδομάδες — μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Η Rosneft Deutschland κατέχει μερίδια σε τρία διυλιστήρια πετρελαίου, με το μεγαλύτερο στο PCK Schwedt κοντά στο Βερολίνο.