Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στο ρωσικό Μπριάνσκ της Ρωσίας

Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στο ρωσικό Μπριάνσκ της Ρωσίας
Παρασκευή, 19/01/2024 - 14:54

Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σήμερα το πρωί σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην μεθοριακή περιφέρεια της Ρωσίας Μπριάνσκ, όπου εξακολουθούσε να μαίνεται φωτιά.

Σύμφωνα με πηγές από την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε στο AFP ότι η υπηρεσία αυτή, η οποία ευθύνεται για πολλές επιχειρήσεις στη Ρωσία, εξαπέλυσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κατά της αποθήκης στην Μπριάνσκ, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες το Κίεβο έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις στην ρωσική επικράτεια.

Η πηγή αυτή πρόσθεσε ότι drones εξαπολύθηκαν επίσης κατά εργοστασίου πυρίτιδας στην Ταμπόφ, που βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 500 χιλιομέτρων από τα σύνορα, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν προκλήθηκαν ζημιές.

«Ουκρανοί τρομοκράτες προσπάθησαν να επιτεθούν σε υποδομές στην περιοχή της πόλης Κλίντσι με drone», είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ο κυβερνήτης της Μπριάνσκ, ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά τη στιγμή που εντοπίστηκε, ο μηχανισμός "έριξε πυρομαχικό" σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην Κλίντσι, πόλη με 60.000 κατοίκους που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία. Συνολικά 32 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ο Ρώσος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι "δεν υπάρχουν θύματα" από την επίθεση, αλλά ότι εκδηλώθηκε "πυρκαγιά" και ότι 13 πυροσβεστικά οχήματα κινητοποιήθηκαν, όπως και ειδικός συρμός με φορτίο 120 τόνων νερού και 5 τόνων αφρού πυρόσβεσης.