Από ΑΠΕ θα καλύπτει το 50% των Αναγκών της σε Ηλεκτρισμό το 2023 η Ισπανία

Από ΑΠΕ θα καλύπτει το 50% των Αναγκών της σε Ηλεκτρισμό το 2023 η Ισπανία
Πέμπτη, 08/06/2023 - 12:12

Σύμφωνα με προβλέψεις της Rystad Energy η Ισπανία βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες της Ευρώπης, που θα καταφέρουν να καλύψουν από ΑΠΕ το 50% της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ξεπερνώντας Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία θα φθάσει σε αυτό το σημαντικό ορόσημο απεξάρτησης από τον άνθρακα φέτος, ενώ η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές θα ξεπεράσει το μέσο όρο του 50%.

Η Rystad σημείωσε ακόμα ότι την τελευταία δεκαετία η χώρα επένδυσε δυναμικά σε ηλιακή ενέργεια, ενώ ήταν ένθερμος υποστηρικτής της αιολικής ενέργειας, που σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία.

Τέλος,ανώτερος αναλυτής στην ομάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενέργειας της Rystad Energy, δήλωσε: «Τα επιτεύγματα της Ισπανίας στον τομέα των ΑΠΕ δεν αποτελούν έκπληξη. Η πρόοδός της θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για τα υπόλοιπα μέλη της Ευρώπης και να χρησιμεύσει ως απόδειξη της δυνατότητας επίτευξης ενός καθαρότερου ενεργειακού μέλλοντος».