Ιταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ενέκρινε η κυβέρνηση

Ιταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ενέκρινε η κυβέρνηση
Παρασκευή, 11/11/2022 - 08:24

9,1 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ενέκρινε η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι. Μεταξύ αυτών, η έγκριση 3,4 δισεκατομμυρίων, υπό την μορφή επιστροφής φόρου, για την αρωγή των επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων που θα αγοράσουν ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, όλο τον Δεκέμβριο, καθώς και 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την παράταση, μέχρι το τέλος του έτους, της μείωσης των φόρων που επιβάλλονται στα καύσιμα.

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά, της χώρας θα μπορούν να πληρώνουν σε δόσεις τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για τους λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2023, θα προβλέπονται μέχρι και 36 μηνιαίες δόσεις.

Τέλος, η κυβέρνηση της Ιταλία αποφάσισε, να παραχωρήσει νέες άδειες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της και το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την αύξηση του ανώτατου ορίου για τις πληρωμές σε μετρητά, από το ποσό των χιλίων ευρώ -που ίσχυε έως τώρα- στις πέντε χιλιάδες ευρώ.