Με δάνειο από την EBRD αγοράζει φυσικό αέριο η Naftogaz

Με δάνειο από την EBRD αγοράζει φυσικό αέριο η Naftogaz
Ανδρέας Μπελεγρής Ανδρέας Μπελεγρής
Κυριακή, 13/11/2022 - 07:50

Η EBRD είναι βασικός στρατηγικός εταίρος του Ομίλου Naftogaz, ο οποίος παρέχει οικονομική υποστήριξη στην εταιρεία.

Τη δαπάνη των 300 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Naftogaz η οποία θα κατευθυνθεί για προμήθειες φυσικού αερίου ενέκρινε τελικά η Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και ανάπτυξης (EBRD). Η απόφαση της σχετικής δαπάνης είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2022, ωστόσο η έγκρισή της άργησε λόγω της παύσης της αναδιάρθρωσης των ομολόγων της Naftogaz.

Η γνωστοποίηση της απόφασης έγινε κατά τη συνάντηση του διευθυνοντος συμβούλου της ουκρανικής εταιρείεας Alexei Chernyshov με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EBRD για την ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο, Matteo Patrone.

"Η EBRD είναι βασικός στρατηγικός εταίρος του Ομίλου Naftogaz, ο οποίος παρέχει οικονομική υποστήριξη στην εταιρεία. Το καλοκαίρι, η EBRD αποφάσισε να ανοίξει μια πιστωτική γραμμή 300 εκατομμυρίων ευρώ για έκτακτη προμήθεια φυσικού αερίου από τη Naftogaz. Οι πρώτες αγορές έχουν συναφθεί , αλλά το κύριο έργο είναι ακόμη μπροστά. Γι' αυτό, θα πρέπει να δράσουμε μαζί και γρήγορα", ανέφερε ο Chernyshov.

Ο Chernyshov ευχαρίστησε την EBRD για την ισχυρή υποστήριξη που παρείχε σε μια δύσκολη περίοδο για την Ουκρανία και είπε ότι ο όμιλος σχεδιάζει να εντείνει τη συνεργασία με τις τράπεζες σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και τη χειμερινή περίοδο 2022/2023.