Κρεμλίνο: Απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Κρεμλίνο: Απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ
Τετάρτη, 14/09/2022 - 15:08

Οι συνεχιζόμενες φιλοδοξίες της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας και υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα διεξαγωγής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» που, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, διενεργεί στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους είχε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δηλώνοντας πως το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία είναι «η βασική απειλή» για τη Ρωσία, μια απειλή που «αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια και τα εθνικά μας συμφέροντα».

Επιπλέον, προτού εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Μόσχα ζητούσε νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ δεκτή στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κρεμλίνο υποβάθμισε τον αντίκτυπο που έχει για την ρωσική οικονομία, με τον Πεσκόφ να δηλώνει ότι: «Η Ευρώπη δεν είναι ο μοναδικός καταναλωτής φυσικού αερίου και ούτε η μοναδική ήπειρος που έχει ανάγκη από φυσικό αέριο. Υπάρχουν περιοχές που αναπτύσσονται με πολύ ταχύτερο βήμα... μπορούν να αντισταθμίσουν τη (μειωμένη) ζήτηση για το (ρωσικό) αέριο στην Ευρώπη», σημείωσε.