Το πετρέλαιο θα παραμείνει σε τριψήφια νούμερα λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας

Το πετρέλαιο θα παραμείνει σε τριψήφια νούμερα λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας
Δευτέρα, 04/07/2022 - 07:39

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε συνεχείς καθοδικές πιέσεις στο πετρέλαιο», δηλώνει στο Yahoo Finance ο επικεφαλής της Kpler's Sweet Crude Analysis Matt Smith.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου θα πρέπει να παραμείνουν σε τριψήφιο επίπεδο, δήλωσε στο Yahoo Finance ο επικεφαλής της Kpler's Sweet Crude Analysis Matt Smith.

Δεν θα υπάρξει συνεχής καθοδική πίεση στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τον Smith.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε συνεχείς καθοδικές πιέσεις στο πετρέλαιο. Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην αγορά πετρελαίου είναι αυτό το ξεπούλημα, καθώς το πετρέλαιο έχει παρασυρθεί από το ευρύτερο κλίμα της αγοράς, καθώς έχουμε δει ένα ξεπούλημα στις μετοχές κ.λπ. Είναι ένα θέμα διάθεσης για ρίσκο», δήλωσε ο Smith στο Yahoo Finance.

Αντίθετα, ο Smith βλέπει τις τιμές του αργού πετρελαίου να υποστηρίζονται από τον ΟΠΕΚ, διότι ενώ λένε ότι συνεχίζουν να βγάζουν περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά, δεν καταφέρνουν να αυξήσουν τις εξαγωγές τους. Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει ο Smith, έχουμε δει τις εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας να μειώνονται τους τελευταίους μήνες.

Έτσι, ενώ ο ΟΠΕΚ λέει ότι παράγει περισσότερο, «δεν βλέπουμε αυτά τα βαρέλια να φτάνουν στην πραγματικότητα στην αγορά. Δεν βλέπουμε αύξηση όσον αφορά τις εξαγωγές αυτές».

Ο Smith επισημαίνει επίσης τις προβλέψεις για μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους - μια στήριξη για τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου.

«Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για μια ιστορία από την πλευρά της προσφοράς και θα πρέπει να παραμείνουμε πάνω από τριψήφιο νούμερο εδώ».

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωναν ράλι την Παρασκευή ενόψει του μεγάλου Σαββατοκύριακου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το αργό WTI να σημειώνει άνοδο 2,73% την ημέρα στα 108,70 δολάρια. Οι υψηλές τιμές του αργού πετρελαίου και της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν πρόβλημα για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει προτείνει πολλές στρατηγικές για τη μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου και της βενζίνης - μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

Το μέσο γαλόνι βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να είναι αυξημένο κατά $,171 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά $1,719 ανά γαλόνι σε σχέση με ένα χρόνο πριν.