H Schneider Electric ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ενεργειακή αναβάθμιση της Ελληνικής Βιομηχανίας Κονσερβοποιίας

H Schneider Electric ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ενεργειακή αναβάθμιση της Ελληνικής Βιομηχανίας Κονσερβοποιίας
Πέμπτη, 22/02/2024 - 14:05

Με επίκεντρο την ενεργειακή αναβάθμιση εξοπλισμού προηγμένων λύσεων που ενισχύουν την απόδοση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας (ΕΛΒΑΚ) επέλεξε την Schneider Electric, ηγέτη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, υιοθετώντας λύσεις και εφαρμογές που παρέχουν μια αποτελεσματική προσέγγιση τόσο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος όσο και για την αύξηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Προωθώντας την καινοτομία, η βιομηχανική μονάδα Κονσερβοποιίας στη Λάρισα, στο πλαίσιο του modernization του εξοπλισμού της, υιοθέτησε πρόσφατα λύσεις και εφαρμογές από το σύνολο του portfolio της Schneider Electric, οι οποίες ενισχύουν τη διαχείριση της ενέργειας και προάγουν την απόδοση των βιομηχανικών εγκαταστάσεών της καθώς η ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση της παραγωγής είναι κρίσιμης σημασίας στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν πίνακες διανομής μέσης και χαμηλής τάσης και ειδικότερα, έξυπνοι διασυνδεδεμένοι πίνακες (Smart Panels), όπως επίσης και το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμού Power Monitoring Expert παρέχοντας την δυνατότητα για πλήρη εικόνα της ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεων, μείωσης των κινδύνων και βελτίωσης της αποδοτικότητας των εργασιών.

Με στόχο τη δημιουργία βιομηχανιών επόμενης γενιάς στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, η Schneider επιταχύνει την πορεία των εταιρειών προς ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές, ευελιξία και ανταγωνιστικότητα. Με την αρχιτεκτονική και ανοιχτή πλατφόρμα EcoStruxure, η Schneider Electric έρχεται να δώσει λύσεις στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί Τροφίμων και Ποτών και σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Η ΕΛΒΑΚ, με έδρα τη Λάρισα και ιστορία από το 1972, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες Κονσερβοποιίας στη χώρα. Με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 70 χώρες, ενισχύοντας την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Παναγιώτης Φρόνιμος, Γενικός Διευθυντής, της Ελληνικής Βιομηχανίας Κονσερβοποιίας (ΕΛΒΑΚ), δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την Schneider Electric αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενεργειακής αποδοτικότητας. Η υιοθέτηση high-end λύσεων και τεχνολογιών αιχμής, αποτελεί στρατηγική επένδυση για το μέλλον και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, να προσφέρουμε δηλαδή προϊόντα υψηλής ποιότητας με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ευχαριστούμε θερμά την Schneider Electric για την ολοκλήρωση ενός έργου, το οποίο θα στηρίξει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, που έχουμε θέσει ως εταιρεία».

Ο Θανάσης Τσακαρισιάνoς, Sales Director EUs & Sls-OEMs Channel της Schneider Electric δήλωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο μας στην Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας (ΕΛΒΑΚ) καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στον τομέα της βιομηχανίας και συγκεκριμένα στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΛΒΑΚ για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία, η οποία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο αύριο και την ενεργή συνεισφορά μας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ