ΑΔΜΗΕ: Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το 20% της Αριάδνη Interconnection

ΑΔΜΗΕ: Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το 20% της Αριάδνη Interconnection
Πέμπτη, 06/10/2022 - 12:26

Μέσα στον Οκτώβριο η αξιολόγηση των προτάσεων, έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2023 θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Τέσσερις ήταν οι επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά του20% της Αριάδνη Interconnection, των οποίων η αξιολόγηση των προτάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου. Η κοινοπραξία Macquarie Super Core Infrastructure Fund/Phaethon Holdings,ηΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,ηιταλική Terna SpA, και η StateGrid International Development Belgium.

Στην ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ αναφέρεται αναλυτικά:

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η συγγενής εταιρεία ΌμιλοςΑΔΜΗΕΑΕ ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η φάση της υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Φάση Α) για την διαγωνιστική διαδικασία σχετικά με την πώληση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής της εταιρείας "Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ".

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος (ΕοΙ) είναι οι εξής:

  • Κοινοπραξία των εταιρειών Macquarie Super Core Infrastructure Fund SCSp, και Phaethon Holdings Single Member S/A
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • Terna SpA
  • StateGrid International Development Belgium Limited

Εντός Οκτωβρίου, ηΑΔΜΗΕ ΑΕθα αξιολογήσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος (Eols), για το αν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής. Κατόπιν, οι επιλεγέντες επενδυτές θα κληθούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για την επόμενη φάση της υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών (Φάση Β). Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν έως τατέλη Ιανουαρίου 2023.