Φουντώνει η μάχη στα μπλε τιμολόγια - Όλες οι τιμές κιλοβατώρας

Φουντώνει η μάχη στα μπλε τιμολόγια - Όλες οι τιμές κιλοβατώρας
Παρασκευή, 23/02/2024 - 07:12

Πώς κινούνται οι τιμές σε όλα τα μπλε τιμολόγια. Στον πίνακα της ΡΑΕΕΥ οι τιμές παρατίθενται με βάση τη χαμηλότερη τιμή χρέωσης προμήθειας ωστόσο οι καταναλωτές θα πρέπει να δίνουν προσοχή και στο μηνιαίο πάγιο.

Στο πεδίο των μπλε τιμολογίων που παρέχουν σταθερή τιμή χρέωσης για διάρκεια από έξι μήνες έχει μετατοπιστεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας. Με ωφελημένους σε αυτή τη φάση τους καταναλωτές, που βλέπουν την τιμή της κιλοβατώρας να συμπιέζεται μετά το «άνοιγμα» των μπλε τιμολογίων και σε μικρότερη των 12 μηνών διάρκεια, τιμολογίων όχι μόνο λόγω του ανταγωνισμού αλλά και γιατί οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη διαμόρφωση χαμηλών τιμών ενέργειας, οι εταιρείες ρίχνουν όλο και περισσότερα προϊόντα στην αγορά.

Η αρχή για τα σταθερά τιμολόγια που οδήγησε σε αλλαγή του πλαισίου από τη ΡΑΑΕΥ έγινε από τη Φυσικό Αέριο με το οκτάμηνο τιμολόγιο και τιμή κιλοβατώρας στα 12,3 λεπτά και πάγιο στα 9 ευρώ ανά μήνα. Το πρόγραμμα Maxi Home Fixed έχει μηδενική εγγύηση με ενεργοποίηση πάγιας εντολής.

Ακολούθησε η Protergia με το πρόγραμμα «Οικιακό Value Safe», σταθερής εξάμηνης χρέωσης με 9,75 λεπτά ανά kWh (κιλοβατώρα) όλο το 24ωρο και πάγιο στα 9,9 ευρώ τον μήνα, χωρίς πάγια εντολή και προϋπόθεση συνέπειας.

Πρόσφατα και η εταιρεία Ηρων μπήκε στην αγορά με προϊόν εξάμηνης διάρκειας. Το πρόγραμμα Fix Genius είναι 10,40 λεπτά ανά κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας 20% και στα 13 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση. Η χρέωση είναι ενιαία για όλο το 24ωρο και το πάγιο 9,5 ευρώ ανά μήνα με μηδενική εγγύηση και προκαταβολή μέσω της ενεργοποίησης της πάγιας εντολής.

Ετσι, στον δυναμικό πίνακα της ΡΑΑΕΥ με τις τιμές των παρόχων, στην πρώτη θέση βρίσκεται το σταθερό τιμολόγιο της Protergia, καθώς έχει και τη χαμηλότερη χρέωση ως προς την τιμή της κιλοβατώρας. Το νέο προϊόν της εταιρείας Ηρων δεν έχει ακόμη αναρτηθεί ενώ και το οκτάμηνης διάρκειας τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο δεν είναι αναρτημένο.

Προσοχή στα μηναία πάγια

Στον πίνακα της ΡΑΕΕΥ οι τιμές παρατίθενται με βάση τη χαμηλότερη τιμή χρέωσης προμήθειας ωστόσο οι καταναλωτές θα πρέπει να δίνουν προσοχή και στο μηνιαίο πάγιο, που σε ό,τι αφορά τα σταθερής διάρκειας τιμολόγια είναι από μηδενικό σε κάποιες περιπτώσεις και φτάνει μέχρι και τα 9,90 ευρώ τον μήνα.

Σε ό,τι αφορά τα 12μηνης διάρκειας τα επόμενα κατά αύξουσα τιμής χρέωσης κιλοβατώρας είναι:

-ΖενιΘ με το πρόγραμμα Power Home Direct με χρέωση 12,9 λεπτά ανά κιλοβατώρας και έκπτωση συνέπειας και μηνιαίο πάγιο στα 7 ευρώ.

-Ελινόιλ με το πρόγραμμα Power on! Blue, χρέωση 14,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα και χρέωση νυχτερινού 13,9 λεπτά και πάγιο στα 5ευρώ.

-NRG με το πρόγραμμα fixed 4U με 15,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 3,5 ευρώ.

-Volton με το Blue Fixed με 15,75 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 5,90 ευρώ και έκπτωση συνέπειας

- Ήρων το FIX GENIUS HOME με 15,93 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 4 ευρώ μηνιαίο πάγιο και έκπτωση συνέπειας

-We Energy με το πρόγραμμα WE YELLOW HOME, μηνιαίο πάγιο 4 ευρώ και τιμή χρώσης 16 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

-ΖενίΘ με το Power Home Fixed SE, χρέωση 16 λεπτά ανά κιλοβατώρα, πάγιο 5 ευρώ και έκπτωση συνέπειας.

-Protergia με το Οικιακό Value Safe με 16,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 3,5 ευρώ,

- Ήρων με το πρόγραμμα Home Fix 3 με 16,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 7,5 ευρώ

-Elpedison με το Bright με 16,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγιο 3 ευρώ

-η ΔΕΗ (το My Home Online) με 17,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και χρέωση νυχτερινού 16,6 λεπτά και πάγιο 3,5 ευρώ

-Volton με το πρόγραμμα Blue Smart με 18,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα και μηδενικό πάγιο και διαφορετικές εμπορικές πολιτικές

-Φυσικό Αέριο με το πρόγραμμα Home Fixed, πάγιο 9,90 και χρέωση 19,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα

-Solar Energy με το οικιακό Fixed, 10 ευρώ πάγιο και 36 λεπτά ανά κιλαβατώρα.