Απόβαση των ελληνικών ενεργειακών ομίλων στο Λονδίνο

Απόβαση των ελληνικών ενεργειακών ομίλων στο Λονδίνο
Δευτέρα, 27/11/2023 - 06:15

Σημαντικό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων οίκων του Λονδίνου για τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους που είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κορυφαία στελέχη 37 εκ των μεγαλύτερων εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Αθήνας εταιρειών θα συναντηθούν σήμερα και αύριο με σχεδόν 300 διαχειριστές κεφαλαίων και στελέχη από περίπου 100 εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών οίκων, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 30 τρισ. δολαρίων, στο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley στη βρετανική πρωτεύουσα, παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ειδικά πάνελ, για την ενεργειακή μετάβαση, θα συμμετάσχουν οι Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της Mytilineos, Πέτρος Τζαννετάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Γιώργος Κούβαρης της ΓΕΚ Τέρνα, Κωνσταντίνος Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, και ο Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στα στελέχη εκ των κορυφαίων «επενδυτικών σπιτιών», με συντονιστή τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο Επενδυτικής Τραπεζικής για την περιοχή ΕΜΕΑ της Morgan Stanley, ενώ και ο οικονομικός του σύμβουλος Αλ. Πατέλης θα βρεθεί σε σχετικό πάνελ με συντονιστή τον Ellen Zentner, Managing Director και επικεφαλής οικονομολόγο για τις ΗΠΑ της αμερικανικής τράπεζας.

Για τις ιδιωτικές επενδύσεις θα αναφερθούν οι Στέλιος Ελία της BC Partners, Σπύρος Σπυρόπουλος της Oaktree, Ana Plecas της Macquarie Asset Management, και Στέλιος Θεοδοσίου της H.I.G. Realty.

Επίσης, για την πορεία του τραπεζικού κλάδου θα αναφερθούν οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών (Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Services and Holdings, Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής, και Χρήστος Μεγάλου, CEO της Piraeus Financial Holdings).