Ραγδαίες μειώσεις σε όλα τα νέα τιμολόγια ρεύματος - Γιατί δεν αλλάζουν οι λογαριασμοί για τους καταναλωτές

Ραγδαίες μειώσεις σε όλα τα νέα τιμολόγια ρεύματος - Γιατί δεν αλλάζουν οι λογαριασμοί για τους καταναλωτές
Σάββατο, 21/01/2023 - 08:21

Μεγάλη μείωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο της τάξεως του 50% ανακοίνωσαν ήδη η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι. Όλα τα νέα τιμολόγια ρεύματος Φεβρουαρίου 2023.

Η μεγάλη πτώση στα νέα τιμολόγια ρεύματος δεν σημαίνει αλλαγές στους λογαριασμούς, καθώς οι επιδοτήσεις που θα δώσει το κράτος θα είναι σημαντικά χαμηλότερες. Έτσι οι τελικές χρεώσεις για τον καταναλωτή θα παραμείνουν στα 14-16 λεπτά την κιλοβατώρα.

Η πτώση σε σχέση με τα ισχύοντα τιμολόγια για τα νοικοκυριά αγγίζει το 60%. Αυτό βεβαίως για τους καταναλωτές δεν σημαίνει αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς ούτως ή άλλως κάθε μήνα έρχεται το κράτος και επιδοτεί τους λογαριασμούς ώστε να φτάσουν στα επίπεδα των 14-16 λεπτών ανά κιλοβατώρα.

Στα νέα τιμολόγια Φεβρουαρίου η ανταγωνιστική χρέωση της ΔΕΗ για τις οικιακές καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες είναι στα 19,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Για τον Ιανουάριο το ίδιο τιμολόγιο ήταν στα 48,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρων η ΔΕΗ ρίχνει το τιμολόγιο στα 21,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 50,1 λεπτά τον Ιανουάριο.

Σταδιακά αναρτούν τους τιμοκαταλόγους ρεύματος και οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τιμολόγια ρεύματος Ιανουαρίου 2023

Εδώ το τιμολόγιο ΔΕΗ

Εδώ το τιμολόγιο Protergia

Εδώ το τιμολόγιο Elpedison

Εδώ το τιμολόγιο ΗΡΩΝ

Εδώ το τιμολόγιο Volterra

Εδώ το τιμολόγιο ΕΛΙΝ

Εδώ ανακοινώνεται το τιμολόγιο Volton

Εδώ το τιμολόγιο NRG

Εδώ το τιμολόγιο Φυσικό Αέριο Ελλάδος

Εδώ το τιμολόγιο Watt & Wolt

Εδώ το τιμολόγιο ΖΕΝΙΘ