Π. Ραβάνης: Εξωφρενικό το προτεινόμενο πλαφόν φυσικού αερίου - Κίνδυνος λουκέτων ακόμη και με πλαφόν στα 100 ευρώ

Π. Ραβάνης: Εξωφρενικό το προτεινόμενο πλαφόν φυσικού αερίου - Κίνδυνος λουκέτων ακόμη και με πλαφόν στα 100 ευρώ
Πέμπτη, 24/11/2022 - 13:43

Οι μικρομεσαίοι ήδη, όπως σημειώνει το ίδιος, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται μπροστά σε νέο κύμα λουκέτων.

«Η πρόταση της Κομισιόν, στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στις μελλοντικές τιμές του αερίου, είναι εξωφρενική, κατά κοινή ομολογία» υπογραμμίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης τονίζοντας πως η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας, υποστηρίζει τη θέση του υπουργού Ενέργειας Κ. Σκρέκα και 14 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υιοθέτηση χαμηλότερου πλαφόν..

Οι μικρομεσαίοι ήδη, όπως σημειώνει το ίδιος, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται μπροστά σε νέο κύμα λουκέτων. Είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί πλαφόν σημαντικά χαμηλότερο, καθώς και τα 100 ευρώ είναι υπέρογκα για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων, σήμερα.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρει το εξής: Επιχείρηση για κατανάλωση 6.790 KWh το διάστημα 24/08/22- 26/09/22, πλήρωσε 1.545,81 ευρώ. Ενώ, πέρυσι για κατανάλωση 6.323 KWh το ίδιο διάστημα, είχε καταβάλει 502,92 ευρώ. Αύξηση 207%.

O κ. Ραβάνης σημειώνει ότι, η πρόταση της Κομισιόν, είναι υψηλότερη από τις τιμές της αγοράς αυτή τη στιγμή και κάθε άλλο παρά βοηθά στην επιβίωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ο διορθωτικός μηχανισμός, πρέπει να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα. Το πλαφόν των 275 ευρώ, ούτε τον Αύγουστο με τον τριπλασιασμό των τιμών θα μπορούσε να περιορίσει την επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τέλος, τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει να περιοριστεί το πλαφόν περαιτέρω, χωρίς να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.