ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ερώτηση στη Βουλή για ΔΕΗ και εισπρακτικές μετά από καταγγελίες πολιτών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ερώτηση στη Βουλή για ΔΕΗ και εισπρακτικές μετά από καταγγελίες πολιτών
Δευτέρα, 26/09/2022 - 14:03

Ερώτηση 49 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η ΔΕΗ εκβιάζει και τρομοκρατεί τους καταναλωτές μέσω των εισπρακτικών εταιρειών, ακόμα κι αυτούς που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τους εκβιασμούς και την τρομοκράτηση πολιτών από εισπρακτικές εταιρείες που εκπροσωπούν τη ΔΕΗ, λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Το παράδειγμα του Κερατσινίου.

Γ. Ραγκούσης: Εκβιάζουν και τρομοκρατούν τους πολίτες για λογαριασμό της ΔΕΗ οι εισπρακτικές εταιρείες, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα 49 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στηλιτεύοντας τις ανήθικες πρακτικές των εξουσιοδοτημένων εταιρειών είσπραξης από τη ΔΕΗ, οι οποίες εκβιάζουν καταναλωτές που οφείλουν λογαριασμούς, σε μία εποχή πρωτοφανούς ακρίβειας κι οικονομικής ανέχειας των πολιτών από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών από τη Β΄ Πειραιά, οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν σε νοικοκυριά ακόμα και για έναν απλήρωτο λογαριασμό, απειλώντας τους με διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιδοτεί με εκατοντάδες εκατομμύρια την κερδοσκοπία των παρόχων ρεύματος. Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία των εταιρειών για λογαριασμό των golden boys της ΔΕΗ δεν κάμπτονται ούτε μπροστά στα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να υιοθετήσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν.