Ντίνος Μπενρουμπή: Οι λογαριασμοί στην ενέργεια έχουν γίνει δυσβάσταχτοι

Ντίνος Μπενρουμπή: Οι λογαριασμοί στην ενέργεια έχουν γίνει δυσβάσταχτοι
Πέμπτη, 26/05/2022 - 16:21
Οι εταιρείες «πρέπει να συνεισφέρουν από τα συγκυριακά υψηλά κέρδη, αλλά με αξιοπρεπή τρόπο, προκειμένου να βοηθηθεί ο καταναλωτής».

«Οι λογαριασμοί έχουν γίνει δυσβάσταχτοι», δήλωσε ο κ.Ντίνος Μπενρουμπή, Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ενέργειας & Αερίου της Protergia, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίουAthens Energy Dialogues που πραγματοποιείται 26 και 27 Μαΐου.

Ο γενικός διευθυντής της Protergia, ανέλυσε τα πλεονεκτήματα των σταθερών τιμολογίων ενώ έκανε μία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ενέργειας. Όσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία προβλέπεται από την ΕΕ, ο κ. Μπενρουμπή, ανέφερε ότι από το 2015 -2022 ήταν μέρος ενός τιμολογίου πολύ συμφέρον για τον καταναλωτή, και γι΄ αυτό κανένας δεν ενοχλήθηκε από αυτή και υπενθύμισε ότι από το φθινόπωρο του 2021, οι τιμές του φυσικού αερίου οδηγήθηκαν στα ύψη, ενώ τον Φεβρουάριο του 2022 ξεκίνησε ο πόλεμος.

Ο κ. Μπενρουμπή επεσήμανε τον κίνδυνο σε σχέση με την ασφάλεια τροφοδοσίας. Τέλος, όσον αφορά τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, τόνισε ότι: «Στην Ελλάδα, δυστυχώς, έχει πολιτικοποιηθεί ένα εξωγενές οικονομικό θέμα, με ευαίσθητη κοινωνική διάσταση, που έχει εξαιρετικές εθνικές πτυχές». Αν και η ΕΕ λέει όχι αναδρομική φορολόγηση, σύμφωνα με τον κ. Μπενρουμπή, οι εταιρείες «πρέπει να συνεισφέρουν από τα συγκυριακά υψηλά κέρδη, αλλά με αξιοπρεπή τρόπο, προκειμένου να βοηθηθεί ο καταναλωτής».