Στο μυαλό του Κασσελάκη: Βουλευτής μόνο αν ζητήσει την παραίτηση και των τριών!

Στο μυαλό του Κασσελάκη: Βουλευτής μόνο αν ζητήσει την παραίτηση και των τριών!
Πέμπτη, 07/03/2024 - 15:25

Ο Αθανάσιος Τσακρής είναι ήδη στον "Κόσμο" του Πέτρου Κόκκαλη και η Ζωρζέττα Λάλη στηρίζει τη Νέα Αριστερά!

Σε σταυρόλεξο για σοβαρούς λύτες εξελίσσεται το θέμα της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή. Το Dnews σας ενημέρωσε πρώτο για το έντονο παρασκήνιο ώστε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από εξωκοινοβουλευτικός να γίνει βουλευτής στην παρούσα Βουλή και αναλάβει εκτός από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, δηλαδή και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε ότι για να ανοίξει ο δρόμος του Στέφανου Κασσελάκη προς τη Βουλή δεν αρκεί τυχόν παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, που και αυτή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει! Θα πρέπει, καθώς ο Στ. Κασσελάκης είναι ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να παραιτηθούν και όλοι οι πέντε επιλαχόντες πριν από αυτόν: Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη.

Η Πόπη Τσαπανίδου μετά την παραίτηση Τσίπρα αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έρριξε μαύρη πέτρα πίσω της, ο Μιχάλης Καλογήρου (στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα) δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα ("ό τι πει το κόμμα), ενώ χωρίς να γνωρίζουμε δύσκολα θα πει όχι η Τζένη Λειβαδάρου.

Το πρόβλημα για την ηγεσία της Κουμουνδούρου είναι πως ο Αθανάσιος Τσακρής έχει ήδη προσχωρήσει στο κόμμα ("Κόσμος") του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος, σύμφωνα με τη λογική, θα ήθελε το κόμμα του να έχει έναν βουλευτή και στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και η Ζωρζέττα Λάλη, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης έχει ζητήσει εγγράφως τη διαγραφή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στηρίζει πλέον τη "Νέα Αριστερά"- η οποία θα ήθελε ασφαλώς τους 11 βουλευτές που διαθέτει να τους αυξήσει σε 12.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της στήλης ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες (και μάλλον το επεξεργάζεται σοβαρά και ο ίδιος), εφόσον αποφασίσει πως θα πρέπει να μπει στη Βουλή, να προχωρήσει στη μόνη λύση που το εξασφαλίζει: Να ζητήσει την παραίτηση και των τριών βουλευτών Επικρατείας, του Όθωνα Ηλιόπουλου, της Έλενας Ακρίτα και του Ευάγγελου Αποστολάκη. Τότε είναι βέβαιον πως ο ίδιος θα μπει στη Βουλή, παρότι είναι φανερό πως ενδέχεται να μειωθεί η δύναμη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έως και δυο έδρες, με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να νοιώθει πριν από εκλογές την "καυτή ανάσα" της Χαριλάου Τρικούπη και τον υπαρκτό κίνδυνο να απωλέσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι΄ αυτό σας λέμε πως πρόκειται για σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες!

ΥΓ: Είναι σαφές, πάντως, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί παρά να είναι και βουλευτής, όπως και πρόεδρος της ΚΟ-και άρα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!