Χάρης Δούκας: Ένας Δήμαρχος που δεν διστάζει να ανοίγει μέτωπο με Μητσοτάκη και οικογένεια!-Συσπειρώνει την αντιπολίτευση!

Χάρης Δούκας: Ένας Δήμαρχος που δεν διστάζει να ανοίγει μέτωπο με Μητσοτάκη και οικογένεια!-Συσπειρώνει την αντιπολίτευση!
Τετάρτη, 20/12/2023 - 06:39

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν θα είναι ένας Δήμαρχος που μόνο θα μαζεύει τα σκουπίδια- Σφοδρή αντιπαράθεση με Μπακογιάννη- Καθαρά πολιτική η απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ!

Και να που πριν καν ορκιστεί ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων δημιουργεί σημαντικά πολιτικά γεγονότα! Ο Χάρης Δούκας έδειξε ήδη, με δυο κινήσεις του, πως δεν προτίθεται να είναι απλώς ένας Δήμαρχος που μόνο και μόνο θα διεκπεραιώνει τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες και θα μαζεύει τα σκουπίδια: Διεμήνυσε πως θα παραμείνει πιστός στην προεκλογική του δέσμευση και θα ανοίξει τη Βασιλίσσης Όλγας ως δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (με αποτέλεσμα η υπουργός Πολιτισμού να παρέμβει και να αποκαλύψει πως γίνονται ανασκαφές με αρχαία και κατόπιν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός -ως μη όφειλε-να δηλώσει πως ο δρόμος θα μείνει κλειστός!), ενώ αντέδρασε άμεσα στην απόφαση να τεθεί εκτός ο Δήμος Αθηναίων από τον φορέα του Μεγάλου Περιπάτου!

Είναι ο πρώτος Δήμαρχος (εξαιρούμε για άλλους λόγους τον Δήμαρχο Πατρέων) που στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη -και μάλιστα πριν ακόμα ορκιστεί- συγκρούεται ευθέως μαζί του.

Παράλληλα, θεωρώντας πως η αντιπαράθεση με τον προκάτοχό του Κώστα Μπακογιάννη είναι αναπόφευκτη και θα κλιμακωθεί στο μέλλον, σηκώνει το γάντι και ανοίγει μέτωπο και μαζί του. Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο πως τα φιλικά του έντυπα όχι ο ίδιος, που σέβεται το θεσμικό του ρόλο) μιλούν για σύγκρουση με την "οικογένεια", ενοποιώντας τους αντιπάλους του!

Ο Χάρης Δούκας, μάλιστα, φροντίζει και δημιουργεί ένα "μέτωπο συμπαράταξης" με την προοδευτική αντιπολίτευση, καθώς το πρωί της Τρίτης συνομίλησε πλην του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Αλέξη Χαρίτση, λαμβάνοντας τη στήριξη όλων για το θέμα του Μεγάλου Περιπάτου, στήριξη που εκφράστηκε με δημόσιες δηλώσεις όλων!

Καθόλου τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι πως αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία της ΚΕΔΕ, στηριζόμενος εκτός από το ΠΑΣΟΚ και από τον Κώστα Ζαχαριάδη (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και τη Νέα Αριστερά! Κατεβαίνει, δηλαδή, ως επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης στην Αυτοδιοίκηση, γνωρίζοντας πως με βάση τον συσχετισμό δυνάμεων στους Δήμους οι πιθανότητες να κερδίσει είναι από απειροελάχιστες έως μηδαμινές, αλλά με τον ίδιο να επιδιώκει την έκπληξη και το ...θαύμα"- μήπως, άραγε, δεν ήταν έκπληξη και θαύμα η επικράτησή του στο Δήμο Αθηναίων;

Όλα, πάντως, δείχνουν πως ένα νέο αστέρι γεννιέται στην πολιτική σκηνή! Αν θα είναι διάττοντας ή εάν θα μιλάμε για ένα νέο ηγετικό πρόσωπο στην πολιτική σκηνή, θα κριθεί από τη θητεία του στον Δήμο Αθηναίων. Και, μάλιστα, κατά τη γνώμη μας, μέσα στα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του!

ΥΓ: Θα θέλαμε, επίσης, να επαναλάβουμε τη θέση μας: Όποιος "έβγαλε τη βρώμα" πως ο Μπακογιάννης "τελείωσε" καλό θα είναι να περιμένει: Το 2027, που θα γίνουν οι εκλογές, θα είναι μόλις 49 ετών!