Η σύνθεση της Βουλής ...τρίζει! - Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές!

Η σύνθεση της Βουλής ...τρίζει! - Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές!
Τετάρτη, 01/11/2023 - 06:57

Ήδη δυο ανεξάρτητοι βουλευτές από την "Πλεύση Ελευθερίας" και ένας από το κόμμα Κασιδιάρη!- Ακολουθούν οι Σπαρτιάτες - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν πέρασαν παρά μόνο τέσσερις μήνες από τις (δυο συνεχόμενες) βουλευτικές εκλογές και η κομματική σύνθεση της Βουλής, όπως αυτή προέκυψε από τη λαϊκή ετυμηγορία, αρχίζει να διαταράσσεται!

Ήδη δυο βουλευτές της "Πλεύσης Ελευθερίας" της Ζωής Κωνσταντοπούλου (μητέρα και γιος!) ανοίγουν το χορό των ανεξαρτητοποιήσεων! Έχει ανεξαρτητοποιηθεί ακόμα ένας βουλευτής (Λάρισας) από τους "Σπαρτιάτες".

Θα είναι οι μόνοι;

Όχι, με δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν αποχωρήσει μόνο η "Ομπρέλα" θα ανεξαρτητοποιηθούν δυο τουλάχιστον βουλευτές, ο κ. Τσακαλώτος και η κυρία Πέρκα. Αναλόγως δε των εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να συγκροτηθεί ακόμα και νέα κοινοβουλευτική ομάδα, αφού αν αποχωρήσει η τάση της κυρίας Αχτσιόγλου, ο αριθμός των δέκα βουλευτών μπορεί (με ή χωρίς δυσκολία) να συγκεντρωθεί!
Ενδιαφέρον δε έχει να δούμε και τι θα συμβεί με τους "Σπαρτιάτες", καθώς έντεκα βουλευτές (εξαιρείται ο πρόεδρος Β. Στίγκας που θεωρείται ότι "έδωσε" τον Κασιδιάρη ως αρχηγό!) ενδέχεται ενδέχεται να διωχθούν: Και είτε να δοθούν οι έδρες τους σε άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, αναλογικά της δύναμής τους, είτε ακόμα και να ξαναγίνουν εκλογές στις περιφέρειες των συγκεκριμένων βουλευτών!

Οι αλλαγές στη σύνθεση της Βουλής τέσσερις μόνο μήνες μετά την εκλογή της καταδεικνύει προφανώς πως το κομματικό σύστημα βρίσκεται "εν εξελίξει" και σε μεγάλη ρευστότητα, με τις ευρωεκλογές να αποτελούν την αφετηρία νέων εξελίξεων, με τελικό (;) σταθμό τις βουλευτικές εκλογές που με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί παρά να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.