Ποια σημάδια «δείχνουν» πλέον κάλπες τον Απρίλιο - Οι πιθανές ημερομηνίες

Ποια σημάδια «δείχνουν» πλέον κάλπες τον Απρίλιο - Οι πιθανές ημερομηνίες
Δευτέρα, 02/01/2023 - 12:39

Η επίσπευση της αύξησης του κατώτατου μισθού, το Προεδρικό Διάταγμα για την απογραφή έως τις 10 Ιανουαρίου και η προσπάθεια δημιουργίας θετικής κοινωνικής ατζέντας από τον πρωθυπουργό.

Δεν χρειάζεται πλέον κανείς να είναι ο μάντης Κάλχας ή ο μάντης Τειρεσίας για να καταλάβει πως ο πρωθυπουργός έχει ως plan a για τη διεξαγωγή των εκλογών τον μήνα Απρίλιο.

Το δείχνουν τρεις εξελίξεις:

-Η επίσπευση της αύξησης του κατώτατου μισθού από τον Μάιο που προβλέπεται, στον Απρίλιο.

-Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το νέο πλαίσιο που δημιουργεί η νέα απογραφή, με την οποία θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση.

-Η αξιοποίηση συγκεκριμένων εξαγγελιών, προγραμματισμένων και μη, όπως το Market Pass, η αύξηση των συντάξεων, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας κοκ. Το Μαξίμου επιδιώκει να δημιουργήσει ένα success story με προβολή μέτρων στήριξης νοικοκυριών, αποσιωπώντας οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί το συγκεκριμένο αφήγημα.

Παράλληλα, στην εκλογική μάχη αναμένεται να αξιοποιηθούν και τα εθνικά θέματα, καθώς η επιθετική ρητορική Ερντογάν εξυπηρετεί το μέγαρο Μαξίμου στην επιδίωξή του να περιορίσει τις απώλειες προς τα ακροδεξιά του.

Ο Απρίλιος, λοιπόν αποτελεί το plan a του πρωθυπουργού για τις κάλπες. Πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 2α Απριλίου ως αουτσάιντερ και η 9η Μαΐου ως φαβορί. Από εκεί και πέρα υπάρχει ως εναλλακτική ημερομηνία η 14η Μαΐου.

Ο σχεδιασμός, όμως, έχει ξεκινήσει!