Εκλογολογία: Δεν μπορεί η χώρα να κινείται στον αστερισμό των υποκλοπών, του Πάτση, του Χειμάρα και της Καϊλή!

Εκλογολογία: Δεν μπορεί η χώρα να κινείται στον αστερισμό των υποκλοπών, του Πάτση, του Χειμάρα και της Καϊλή!
Πέμπτη, 05/01/2023 - 06:37

Παιχνίδια με τους θεσμούς - Λύση (;) να ορίσει από τώρα ο πρωθυπουργός την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

Σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο οδηγείται πλέον η χώρα, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της, αλλά και στη διεθνή της παρουσία.

Το μέγαρο Μαξίμου παίζει το παιχνίδι με την κολοκυθιά όσον αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, προκειμένου να κρατά σε σύγχυση την αντιπολίτευση, να περιορίζει τις εσωκομματικές αντιδράσεις και να οδηγεί με τη συνδρομή των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης στην απόκρυψη μειζόνων προβλημάτων, όπως οι υποκλοπές.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν από τον Απρίλιο και μετά, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, πιθανόν γιατί και ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να αποφασίσει. Ο ίδιος δείχνει να είναι όμηρος του σκανδάλου των υποκλοπών, την ίδια στιγμή που η χώρα κινείται στον αστερισμό όχι μόνο των «νόμιμων» και παράνομων παρακολουθήσεων, αλλά και του Πάτση, του Χειμάρα και της Εύας Καϊλή!

Σε ένα διάστημα τριών έως έξι μηνών, όμως, υπουργοί αναμένεται να αφήσουν κάτω τα μολύβια (όσο και αν μιλούν για …μεταρρυθμίσεις), ενώ ο παλαιοκομματισμός –και, μάλιστα, στη χειρότερή του μορφή- όχι απλώς επανέρχεται, αλλά και κυριαρχεί στη χώρα! Βλέπετε …market pass, επίσπευση κατά ένα μήνα του κατώτατου μισθού, ρυθμίσεις με τα αυθαίρετα και άλλα μέτρα, των οποίων ουκ έστιν αριθμός!

Την ίδια στιγμή έχουμε διακωμώδηση του Συντάγματος, καθώς οι πρόωρες εκλογές γίνονται για εθνικούς λόγους –εθνικοί λόγοι που φαίνεται πως εμφανίζονται και …εξαφανίζονται αναλόγως των κομματικών αναγκών του Μαξίμου! Εφόσον, άλλωστε, οι κάλπες προκηρυχθούν μέχρι και τον Απρίλιο, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αιτιολογήσει την απόφασή του και να κατονομάσει τον εθνικό λόγο!

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και τα παιχνίδια με τους θεσμούς δείχνει να μην ενοχλούν ούτε τον πολιτειακό παράγοντα, ούτε την αστική τάξη της χώρας και δη τους κορυφαίους εκπροσώπους της, καθώς η πλειοψηφία τους εμφανίζεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την επανεκλογή Μητσοτάκη παρά για την πορεία και το μέλλον της χώρας!

Στην όλη βεβαρημένη πολιτική ατμόσφαιρα, εν μέσω κρίσης, θα πρέπει να προσθέσουμε και την τοξικότητα που θα κυριαρχήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήνοντας σοβαρές πληγές στο σώμα της χώρας για τη μετεκλογική περίοδο και περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την πιθανότητα συναινέσεων σε μείζονα θέματα για την επόμενη μέρα.

Εδώ που φτάσαμε ίσως η πιο ορθή, η πιο τίμια και πιο ωφέλιμη για τη χώρα λύση θα ήταν να καθοριστεί από τώρα ο χρόνος των εκλογών με σαφήνεια, ώστε να σταματήσουν τα μικροκομματικά παιχνίδια! Γιατί όσο συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση τόσο το κουβάρι περιπλέκεται, με κίνδυνο να μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό!