Λεφτά υπάρχουν: Τρία δισ. δολάρια το νέο πακέτο ΗΠΑ στην Ουκρανία

Λεφτά υπάρχουν: Τρία δισ. δολάρια το νέο πακέτο ΗΠΑ στην Ουκρανία
Τετάρτη, 24/08/2022 - 09:52

Ποιοι άλλοι συνεισφέρουν- Η έμφαση σε νέους εξοπλισμούς!

Πρόκειται πραγματικά για μια οικονομική βοήθεια-μαμούθ των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, κυρίως για εξοπλιστικά προγράμματα!

Η Ουάσιγκτον αναμενόταν να εξαγγείλει σήμερα νέο πακέτο στρατιωτικής στήριξης στο Κίεβο, ύψους –παρακαλώ- τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο:

-Η Ουάσιγκτον, από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν, έχει εγγκρίνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, που αγγίζει, ίσως και ξεπερνά, τα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα 9,1, μάλιστα, εξ αυτών, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, μέσα δηλαδή στο τελευταίο εξάμηνο!

-Η Βρετανία έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία 2,3 δισ. στερλίνες!

-Η Ευρωπαϊκή Ένωση 2,5 ευρώ. Αναφερόμαστε στις Βρυξέλλες μόνο, όχι στη στρατιωτική βοήθεια που δίνεται από κάθε χώραμέλος,κυρίως με την παροχή όπλων και άλλων εξοπλισμών.

Λεφτά, λοιπόν, υπάρχουν- για να θυμηθούμε και την (ιστορική πλέον και κατασυκοφαντημένη) ρήση του Γιώργου Παπανδρέου.

Το ερώτημα είναι γιατί η ανθρωπότητα (για την ακρίβεια εκείνοι που την κυβερνούν από το προσκήνιο και το παρασκήνιο)επέτρεψαν να γίνει αυτός ο πόλεμος. Για την ακρίβεια, μάλιστα, γιατί επεδίωξαν να γίνει αυτός ο πόλεμος και γιατί επιδιώκουν να κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως, άλλωστε, σε κάθε πόλεμο, έτσι και σε αυτόν –για να θυμίσουμε τον Μπρεχτ- υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητές και ηττημένοι τόσο στο στρατόπεδο των νικητών, όσο και στο στρατόπεδο των ηττημένων!