Σε πολιτική αστάθεια εισέρχεται η χώρα- Το χρονοδιάγραμμα της Βουλής για υποκλοπές

Σε πολιτική αστάθεια εισέρχεται η χώρα- Το χρονοδιάγραμμα της Βουλής για υποκλοπές
Τρίτη, 23/08/2022 - 07:55

Την Παρασκευή η προ ημερησίας στη Βουλή-Τη Δευτέρα η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής- Καθοριστικό για τις εξελίξεις εάν θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις.

Σε πολιτική αστάθεια, παρά την κυβερνητική πλειοψηφία των 157 εδρών, οδηγείται η χώρα, μετά το τσουνάμι των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις κα υποκλοπές πολιτικών και δημοσιογράφων!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με την πολιτική της χώρας να εισέρχεται σε μια φάση τοξικότητας, η οποία προστίθεται στην κοινωνική δυσαρέσκεια που μετά τις καλοκαιρινές διακοπές εστιάζεται στην ενεργειακή και την υπόλοιπη ακρίβεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ!

Την Τετάρτη, πάντως, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών με θέμα τη γνωμοδότηση για τον ορισμό του Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ- απαραίτητη προϋπόθεση με τη νέα ΠΝΠ της κυβέρνησης για να λάβει και επισήμως τα καθήκοντά του!

Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων, με απόντα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που παρακολουθούνταν το τηλέφωνό του- από τη στιγμή που δεν είναι βουλευτής- και με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με το θερμόμετρο να εκτιμάται ότι θα ανέβει στα ύψη.

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με την κυβέρνηση να επιθυμεί να ερευνήσει από το 2012 και μετά, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να επικεντρώνουν στο σήμερα και το ΚΚΕ να ζητάει να διερευνηθεί και η παρακολούθηση του τηλεφωνικού του κέντρου από το 2016 και μετά.

Την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί επακριβώς ο χρόνος, θα συνέλθει και η Επιτροπή Θεσμών για την ουσία της υπόθεσης, γεγονός που θα οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις, καθώς η αντιπολίτευση ζητάει να κληθούν και πρόσωπα όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Π. Κοντολέων, η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου κοκ, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη!

Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιπολίτευση, στο σύνολό της, ζητάει να προηγηθούν της προ ημερησίας οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποφασίζει το ακριβώς αντίθετο.

Το βλέμμα, πάντως, όλων στο πολιτικό σύστημα, αλλά και των θεσμικών παραγόντων, είναι στραμμένο αν θα αποκαλυφθούν κα άλλες περιπτώσεις παρακολουθήσεων, γεγονός που πολύ δύσκολα δεν θα επιφέρει πολιτικές εξελίξεις!