Θα αντέξει την επιδότηση η πολιτεία;

Θα αντέξει την επιδότηση η πολιτεία;
Τρίτη, 26/07/2022 - 07:52

Πολύ περισσότερο που τον Σεπτέμβριο, όπως όλα δείχνουν, οι τιμές που θα ανακοινωθούν ενδέχεται να είναι υψηλότερες.

Έχουμε, λοιπόν και λέμε:

-Η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα δεν καταργείται ακριβώς, απλώς … ενσωματώνεται στους λογαριασμούς!

-Η τιμή ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται πλησίον των 50 λεπτών, με την κυβέρνηση να είχε υπολογίσει ότι θα ανερχόταν κοντά στα …20 λεπτά! Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη τιμή κυμαινόταν από 18-20 ευρώ!

-Η επιδότηση υπολογίζεται να ανέλθει σε πάω από 1,13 δισεκατομμύρια ευρώ για τον μήνα Αύγουστο. Όπως δήλωσε ο υπουργός θα απορροφά «έως και το 90% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες».

-Τον Σεπτέμβριο, με βάση και την αναμενόμενη αύξηση των διεθνών τιμών ενέργειας, εκτιμάται ως πολύ πιθανή μια νέα αύξηση από τις εταιρίες στις τιμές του ρεύματος

Ερώτημα: Για πόσο θα αντέξει η επιδότηση των εταιριών από την πολιτεία; Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι ένας από τους λόγους που ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να αθετήσει την υπόσχεσή του για εκλογές τον Απρίλιο!

ΥΓ: Ας περιμένουμε και το ύψος των λογαριασμών που θα έρθουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις!