Success Story για την επάρκεια τέλος: Τα όμορφα σενάρια όμορφα καίγονται!

Success Story για την επάρκεια τέλος: Τα όμορφα σενάρια όμορφα καίγονται!
Δευτέρα, 25/07/2022 - 07:28

Περικοπές για το χειμώνα προγραμματίζει και η Αθήνα.

Δεν πάει ούτε εβδομάδα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επάρκειας ρεύματος για το χειμώνα!

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση μη, που λένε και οι γραφές. Το Μαξίμου καταστρώνει ήδη σχέδια για περικοπές ρεύματος, παραδεχόμενο πως ο χειμώνας που έρχεται είναι θα είναι πολύ δύσκολος και πως για πρώτη φορά τα πολλά τελευταία χρόνια η χώρα θα αντιμετωπίσει θέμα επάρκειας ρεύματος. Και πράττει το αυτονόητο, ιδίως σε περίπτωση που η Μόσχα διακόψει πλήρως την αποστολή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά και στην περίπτωση που θα στέλνει μειωμένες ποσότητες. Είναι βέβαιο, πως ακόμα και το καλό σενάριο να επικρατήσει(ελάχιστες οι πιθανότητες), οι τιμές του ρεύματος θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, με τεράστιες επιβαρύνσεις τόσο στα νοικοκυριά, όσο και συνολικότερα στην οικονομία. Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο, όπως ήδη δείχνει η πρόταση της Κομισιόν για τη μείωση της κατανάλωσης αερίου κατά 15%, το επόμενο διάστημα θα κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή συνοχή, ιδίως –εάν όπως όλα δείχνουν- ο πόλεμος συνεχιστεί.

Η κυβέρνηση, χωρίς εφησυχασμό, θριαμβολογίες και Success Story, αλλά και χωρίς καταστροφολογίες αναλόγως των πολιτικών σκοπιμοτήτων, θα πρέπει να προετοιμάσει τους πολίτες για το δύσκολο χειμώνα. Και, κυρίως, να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την οικονομία και τα νοικοκυριά, επιμένοντας σε κοινές αναγκαίες λύσεις από την Ευρώπη, αρνούμενη συμβιβασμούς που δεν θα είναι προωθητικοί- όπως φαίνεται πως θα συμβεί με το σχέδιο της Κομισιόν για μείωση της κατανάλωσης κατά 15%!