Επιδοτήσεις ρεύματος: Τα παίρνουν από τη μια τσέπη, δίνουν κάποια στην άλλη

Επιδοτήσεις ρεύματος: Τα παίρνουν από τη μια τσέπη, δίνουν κάποια στην άλλη
Τετάρτη, 27/07/2022 - 07:55

Γιατί οι χαμηλόμισθοι πληρώνουν και τις επιστροφές στους πλούσιους!

Θυμάστε υπουργούς, όπως τον ταμία του κράτους Θοδωρή Σκυλακάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, να δηλώνουν ότι δεν καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης γιατί θα επιδοτούνται οι κάτοχοι των …καγιέν;

Τώρα, η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος γίνεται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να επιδοτούνται και οι πλέον πλούσιοι κάτοικοι της χώρας!

Επιπλέον, η επιδότηση γίνεται κυρίως με χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη των καταναλωτών! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κ-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα, που κυκλοφορεί καθημερινά σε συνδρομητική έκδοση: Το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2022, τα έσοδα από τον ΦΠΑ ξεπέρασαν τον στόχο κατά 985 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων ξεπέρασαν τον στόχο κατά 121 εκατ. ευρώ. Τα υπερέσοδα τροφοδοτούνται από τις υψηλές τιμές της ενέργειας, των τροφίμων και των άλλων βασικών αγαθών, καθώς επ’ αυτών υπολογίζεται ο αμείωτος συντελεστής του ΦΠΑ και ο ΕΦΚ!

Από τη μια τσέπη δηλαδή σου τα παίρνουν, για να σου γυρίσουν –ιδίως εάν είσαι χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχος- κάποια από αυτά πίσω!

Να γιατί δεν μειώνεται ο ΕΦΚ στα καύσιμα και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα! Για να σου δίνουν επιστροφές- επιταγές ενόψει των εκλογών!